Sykkelen ankommet og prøvekjørt

I Berlevåg tok Tore Bratlien til ordet for å få på plass et tilbud til de som ikke kommer seg like lett rundt om i Berlevåg, og adopterte «Sykling uten alder» og satte i gang med å få skaffet til veie økonomisk støtte til å kjøpe inn sykkel.

Tore og Margrete klar for en tur

Etter litt undersøkelser sørpå der Sykling uten Alder allerede er veldig populært, benyttet Tore anledningen under Bolystuka til å fri til Sparebanken til å bidra, uten hell, men takket være Margido Odne Lund har Berlevåg helsesenteret fått sin (første) Boxbike med hjelpemotor og plass til to.

Med elektrisk hjelp er det ingen problem å cruise rundt i Berlevåg

Det som må på plass er noen frivillige sykkelpiloter som har tid og anledning til å bidra med å sykle litt når været tillater, og mere informasjon om prosjektet er nok Tore Bratlien rette mannen til å fortelle om.

SYKLING UTEN ALDER: formål å realisere drømmen om sammen å skape en verden, hvor en enkel adgang til aktivt medborgerskap, skaper livsglede hos våre eldre medborgere og ande med nedsatt funksjonsevne og gir dem mulighet til å forbli en aktiv del av fellesskapet og nærmiljøet. Videre å gi våre eldre medborgere rett til vind i håret,
rett til å oppleve byen og naturen på nært hold fra sykkelen og,
ved å gi dem lyst og mulighet til å fortelle deres livshistorier i deres omgivelser, hvor de har levd deres liv.
Dermed bygger vi bro mellom generasjoner, og vi forsterker tilliten, respekten og det sosiale lim i vårt samfunn.

Sykkelen er av Nederlandsk fabrikat, og har plass til 2 passasjerer.

Nils prøvekjører rickshawen med Tore som pilot (foto: privat)

Når Berlevaagnytt traff på Tore, var han på sin andre prøvetur med sykkelen, og passasjer for anledningen var Margrete Dyrseth. Tidligere hadde også Nils Grønberg vært å testet straks etter sykkelen kom til Berlevåg.

7 comments for “Sykkelen ankommet og prøvekjørt

  1. Wow, elsker denne doningen!
    Kan tenke meg å stille som «pilot» til våren, er det flere der ute som vil? I så fall blir det sikkert kjøreopplæringen, ikke sant Tore?!
    Tusen takk til Margido!

Comments are closed.