Nytt terrenglys monteres

For den observante billist eller turgåer i flyplassområdet, har de kanskje sett både helikopteraktivitet og lys langt oppe i Skonsvikdalen. 

Det er arbeidet med å montere ett terrenglys for Avinor i innflygningen til Berlevåg Lufthavn som gjøres, og arbeidet som utføres av Finnmark Entreprenør skal være sluttført før nyttår.

Lyset, lik de andre røde hinderlysene på Dikkevik og Svartfjell, blir plassert ca. 6 km unna Berlevåg Lufthavn, på Svanfjell. For de som ikke har hørt navnet før, er det fjellet mellom der løypa til Kvitnes går, og Bukkedalen.

Asbjørn Daugård og Tore Bratlien diskuterer solceller under monteringen av den vel 6 meter høye masten som skal heises på plass kommende lørdag.
LED lampen på toppen

Helikoptersselskapet HeliTrans er det som har gjort løftingen av utstyr opp på fjellet for montering av fundamentet og er også de som skal løfte masten opp når denne er ferdigmontert.

Siden vi snakker langt unna strøm, er det en stor batteribank som skal forsyne lyset med strøm og som lades av solcellepanelene på masten.

Hele masten liggende i garasjen på flyplassen