Førjuls-lan

Årets førjuls-LAN har blitt gjennomført, vi har holdt på fra Torsdag til Lørdag og selv om noen ble litt skuffet avsluttet vi som nevnt på lørdag.

I år har vi hatt kjempemange deltagere, vi satte grensen ned til 7-klasse for de som ville delta med maskiner, men har ikke vært fanatisk om noen yngre fikk låne seg en av maskinene som var der. Til sammen har det vært over 25 maskiner tilstede hvor de fleste ca. 15-16 var PC’er og resten Playstations. Til forskjell fra tidligere LAN så var det flere jenter som deltok i årets LAN, det er gledelig fordi vanligvis blir jo dette sett på som en gutteaktivitet men dette forsterker bare det jeg selv har opplevd at også flere jenter spiller dataspill.

Tekst og foto: Trond Efraimsen

Her er Michelle i full gamingmodus, mens Annika og Hallbjørg følger med

Vi voksne som var på LAN’et opplevde det iallefall slik at de som deltok syntes det var gøy og hadde en fin opplevelse, vi opplevde egentlig ikke mye negativt og i motsetning til da vi startet med LAN for mange år siden, så fungerte utstyr godt sammen. Vi fikk også masse hyggelige tilbakemeldinger fra foreldre som syntes dette var en god ide, og det er vi jo også enige i da, men vi setter stor pris på å få høre dette. Det ble spilt flere
spill men de mest populære er Fortnite og PugG som nok de fleste foreldre kjenner til nå, kanskje spesielt Fortnite da som er kanskje en av verdens mest spilte for tiden.

Det er bak skjermene det meste skjer

Organisator bak dette er Magne Olaussen, han har stått på med å snakke med kommunen om lån av lokale, snakke med kommunens IT-ansvarlig om bruk av internett slik at vi kunne nyte en 100/100 nettlinje, sette opp program om hva man skal spille og hvor lenge vi skulle være, men akkurat det er alltid vanskelig på et lite LAN som dette men vel gjennomført.
Vi andre voksne som var der var vel mye moralsk støtte og steg inn slik at Magne kunne gjøre andre oppgaver også som middag og lignende og det er alltid godt når mange stiller opp, så en stor takk til foreldre som stiller opp med å frakte maskiner til og fra lokale og da gjerne også tar med seg andres maskiner slik at ungdommen får med seg maskinene hjem trygt og godt.

Fine med Berlevågs storstue, er at finaler og slikt kan kjøres på STORskjerm 🙂

Vil også rette en stor takk til kommunen som har vært svært behjelpelig både med lokale og ikke minst internettet, de har ikke vært negative og vi håper at vi får lov til å gjøre dette igjen om ikke så alt for lang tid.
Vi vil også takke ungdommen som har deltatt og vært positive og ikke minst de ungdommene som ble igjen for å rydde og vaske.

Statistikk i bakgrunnen for de som er interessert

Da gjenstår bare planlegging for neste LAN, vi skal gå igjennom hva som kan gjøres for å forbedre, vi har noen ideer så det skal bli spennende.

Med det så ønsker vi en riktig god jul og et godt nyttår.