Nyttårskonsert

Scene Finnmarks tradisjonsrike Nyttårskonsert, et samarbeid med Den Norske Opera, er selvfølgelig på plass igjen i 2019! Vi gleder oss til å presentere en stjernespekket og sprudlende produksjon i Berlevåg! Konserten arrangeres i samarbeid med Kvitbrakkas venner.

Torsdag 10. januar 2019 kl. 19:00–21:00

Berlevåg kirke

Billetter kan kjøpes på Matkroken!

Foran et strålende orkester med hele 10 musikere står to fantastiske sopraner: Eli Kristin Hanssveen fra Den Norske Opera, og Finnmarks egen Lilly Jørstad. Det hele sys sammen av kveldens konferansier – vardøværing og tidligere NRK-journalist, Bill Iversen!

Eli Kristin Hanssveen (sopran) er oppvokst på Biri og har en bakgrunn som pop- og visesanger før hun begynte med klassisk musikk. Hun er utdannet sanger fra Norges Musikkhøgskole, og hennes debutalbum som soloartist kom ut i 1993. Hanssveen debuterte på Den Norske Opera i 2002, der hun i 2007 ble fast ansatt, og har siden hatt mange ledende roller. I 2009 mottok hun som første vinner Tom Wilhelmsens Opera og Ballettpris, sammen med ballettdanseren Maiko Nishino-Ekeberg. Høsten 2013 var Hanssveen en av ti finalister i programmet Stjernekamp på NRK.

Lilly Jørstad (mezzosopran) er en norsk-russisk sanger, født i Astrakhan hvor hun startet tidlig med å synge og opptre. I tenårene flyttet hun med sin familie til Vadsø. I Tromsø tok hun i 2012 en mastergrad i musikk, og samme sommer fikk hun sin debut på operascener i Italia og i St. Petersburg. I 2015 debuterte Lilly på La Scala i Milano, og har siden gjestet mange andre kjente operascener, blant andre Wiener Statsoper i Wien og Bayerische Staatsoper i Zürich. Lilly, som for tiden er basert i Italia, har også vunnet flere internasjonale priser og utmerkelser, sist i Portofino-konkurransen i sitt nye hjemland, og hun turnérer verden rundt på jevnlig basis.

Orkester:

Fiolin: Ingrid Willassen, Alex Robson
Bratsj: Agnieszka Orlowska
Cello: Nikolay Girunyan
Bass: Johannes Parkler
Piano: Dimitris Kostopoulos
Klarinett: Anna Rostrup, Hovard Wøhni
Obo: Steffen Blindheim
Trompet: Hans Petter Stangnes

OBS: kjøp billetter inntil 24 timer før konsertstart: kr. 250,-. Billetter i døra koster kr. 350,-. Dørene åpner kl. 18:30.

2 comments for “Nyttårskonsert

 1. Dieter Salathe
  4. januar 2019 at 18:26

  Operakonsert – flotte greier!
  Men kan noen være så vennlig å fortelle meg/oss HVOR konserten skal holdes?
  Mvh
  Dieter

 2. 4. januar 2019 at 22:29

  Kirka
  (skumleste bare teksten, så beklager)

Comments are closed.