Ny uke, nye muligheter

Vi er kommet godt i gang med 2019, og selv om været ikke bidro til noen blodrød superdupermåne tidlig mandags morgen, hadde jo moder natur gitt oss noen kubikk snø å få bort, og alt av entreprenører sto på hele dagen for å rydde opp i Berlevåg

Vinter i Berlevåg

I mangel på nyhetstips, tenkte jeg bare skrive ned noen tanker om hva som skjer i Berlevaagnyttverden, og dermed Berlevåg, så langt jeg vet 😉

  • Vi trenger fortsatt tips om ting av interesse som skjer på plassen
  • Vi trenger bilder da vi ikke rekker overalt, når ting arrangeres. I Berlevåg vet vi at mye skjer, og mye skjer til tider samtidig også.
  • Er DU med i arrangørstaben til noe prosjekt? Skriv noen ord, legg med et bilde og send oss, så får vi det på trykk.
  • Oppdateringer til Kulturkalenderen er kjærkommen.. Tips oss om kommende arrangementer.
Linken

I Berlevåg driver fortsatt Øksnes Entreprenør på med arbeid i havna, og jobber med kai og mottaksanlegget som Lerøy skal leie av Berlevåg Havn.
Snakker om Berlevåg Havn, så har kanskje flere fått med seg at liggehavna nå har fått belysning under deler av flytebryggene, og mere kommer.

Liggehavna i nye Berlevåg havn
  • Sommer i Berlevåg går som vanlig av stabelen i uke 29. Tidlig enda, men straks vi vet mere, deler vi informasjon som normalt om alle arrangementer under årets SIB.

Arbeidet med nye svømmebassenget er kommet i gang, og det foregår for tiden grunnarbeidsjobb, noe som har resultert i både kabelbrudd med telebortfall og vannutkoblinger i korte perioder, men det værste er vel over 🙂

Nordlys over byen

Berlevåg eiendomsselskap får to nye bygg, ett på nybyggefeltet og ett i Lagmannsgata, med 2 (?) leiligheter i hver bolig. Samtidig venter vi spent på utfallet av tvangssalget av det berømte Fjærtoftbruket som etter flere utsettelser, ble begjært tvangssolgt av Berlevåg kommune, noe de fikk gjennomslag for i retten.

  • Alle som ville ha(?), har nå fått, eller får straks strøm på hyttene sine i Kongsfjorddalen.
  • På Varneset, ved storlageret til kommunen, skal i år Berlevåg Motell AS realiseres. Det er Torgeir Jakobsen som står bak prosjektet som skal stå ferdig senere i høst.
Bilde lånt fra Berlevåg Motell AS sin facebookside

I fjor høst ble det kjøpt inn en sykkel til prosjektet «Sykling uten alder». Det var initiativtaker Tore Bratlien som lanserte ideen under fjorårets Bolystuke, og plutselig var den (første) finansiert av en snill utflytta Berlevåging i sin helhet.
Nå trengs det sykkelpiloter og det settes i gang med planlegging av årets sesong. Har du tid og lyst til å bidra, meld din interesse til Tore Bratlien.

Utskiftingen av gatelys i Berlevåg foregår, og det dukker stadig opp nye LED lys rundt omkring. Det foregår også et omfattende oppgraderingsarbeid med VA i Berlevåg, og høstens smak av kulde og vinter, stoppet arbeidet når det var på tur opp Kirkebakken, men fortsetter vel så snart på vårparten som forholdene tillater det.

Vel… Mere rakk man ikke å fundere over før jobben kaller. Ha en riktig fin kveld

Plastkveita