Mye som flyter forbi her

For ikke lenge siden ble det funnet en stor (STOR!) gul bøye i fjæra i bortover mot Tanahorn, som ifølge diskusjoner på sosiale medier sies det at denne skriver seg fra oppdrettsanlegg. Sist uke kom det flytende en ny spennende ting over Tanafjorden.

Lasse med bøyen de fant på Tanafjorden

Mannskapet på Havsjy fant da en iSVP-I-BDGS bøye midt på Tanafjorden. Lasse Johnsen forteller at den lå å duppet i overflaten, og de plukket den opp. Under den hang en ca 2 meter lang ledningsstubb, og på bøyen var det listet opp kontaktinformasjon til eierne, MetOcean i Canada. Berlevaagnytt tok kontakt med MetOcean som svarte ganske så kjapt på spørsmålene våre, slik at vi kunne finne ut mere om denne bøya.

I tillegg til båteier Lasse Johnsen har han med Ignas Giedraitis fra Litauen og Jerv Nikolai McLaren Bårli fra Oslo som mannskap

iSVP-I-BDGS bøyen samler inn GPS data, sjøtemperatur, barometrisk trykk og strøm på 15 meters dyp, som så sendes til en sentral server som kvalitetssikrer dataene og videresender denne til GTS (Global Telecommunication System) som bruker dette til å lage værmodeller og meldinger.

Morsomt funn, og havet er tømt for litt mere plast 🙂

Denne kunne i følge eierne kastes på godkjent avfallsstasjon så ingen dyr frakt tilbake til Canada på denne