Berlevaagnytt har blitt https

Det kan se ut til at forskjellen mellom HTTP og HTTPS er kun én bokstav. Sannheten er at den ene bokstaven kan ha en stor innvirkning på nettsteder.

HTTPS 🔒 sørger for å kryptere informasjonen som sendes mellom en nettleser og en nettserver. Dette beskytter brukerne dine fra blant annet hackere, som kan stjele informasjonen som sendes fra en nettside (kredittkortinformasjon, innlogginger, etc. Nå har ikke Berlevaagnytt benyttet seg av hverken innlogging til artikler eller andre registreringer, så ville vel kanskje ikke vært så utsatt uansett, men

I oktober, 2017, fikk alle nettsteder som har skjemaer, nettbutikker, betalingsløsinger, mm. få en advarsel i adresselinjen om at det ikke er lagt inn HTTPS. Brukere vil se «ikke sikker» eller «not secure», noe som kan føre til at brukere velger andre nettsteder som er sikre.

Dette har altså vi også omsider fått gjort noe med, og nå vil du se at Berlevaagnytt har fått på plass hengelåsen i adresselinjen, og du vil forhåpentligvis ikke ha betenkeligheter med å besøke nettsiden vår… om du måtte ha hatt det tidligere.

Så, om du opplevde Berlevaagnytt som litt ustabil tidligere på mandagen, så er nok dette noe av årsaken til dette, når endringene ble gjort. Skulle du oppdage noen feil med lenker, vennligst rapport dette til Arnt Eirik.