SAR helikopteret til Bristow på Berlevågbesøk

Onsdag hadde Berlevåg lufthavn et lengre enn normalt besøk av SAR(search and rescue) helikopteret som normalt er stasjonert i Vardø. Berlevaagnytt fikk et besøk ombord og pratet med et trivelig crew og omvisning i maskinen.

Sikorsky S-92 maskinen parkert på Berlevåg Lufthavn for fueling

Til vanlig ligger de i 15 minutters beredskap for oppdrag rettet mot flyteriggen West Hercules, som er på leteboring på oppdrag for Equinor, 234 nautiske mil(433km) fra Vardø.

Feltet denne ligger på heter Korpfjell

Her driver Equinor prøveboring i brønnen Korpfjell Deep

Helikopteret, et Sikorsky S-92, har et mannskap på 5 personer. 2 flygere- fartøysjef Jan Møller Andersen og styrmann Mikael Bergfeldt, tekniker /heis operatør Stian Boasson Hagen, redningsmann Harald Sandvik og anestesisykepleier Stein Rasmussen var med i dag.

Fartøysjef Jan Møller Andersen fortalte om maskinen og jobben de gjorde

De sørger for beredskapen for rigg, supplybåter og de to mannskapshelikopterene som går til og fra riggen.

På omvisning i cockpiten
Denne maskinen har en kapasitet på 21 personer, eller «som sild i tønne» som de kalte det for 🙂 Men etter å bli berget opp fra sjøen, er det få som klager på plassmangel tenker vi
På høyresiden hadde de to heisekraner, begge med en kapasitet på 275kg, men kun en var i bruk om gangen. Det var gjerne to og to som ble heist i denne i hver runde.
Den grå boksen på høyresiden her, er ekstra fueltank, noe som gir denne maskinen er ekstra rekkevidde på 30 minutter i forhold til den lignende maskinen som er stasjonert i Hammerfest.
Klar til fylling av drivstoff i Berlevåg

Bristow har SAR beredskapen fra Vardø og CHC flyr mannskapshelikopterene fra Kirkenes med 2-3 helikopteravganger til riggen West Hercules hver dag

2 comments for “SAR helikopteret til Bristow på Berlevågbesøk

  1. PS! Fra Berlevåg er det «bare» 224 nautiske mil ut til riggen, så hadde vi hatt hangar og lokaliteter til mannskap så ville vel Berlevåg vært en naturlig plass å huse et slikt helikopter og crew 😉

Comments are closed.