Strømming av kommunestyremøte

Berlevaagnytt har ved flere anledninger forsøkt å få igang strømming(streaming) av politiske møter i Berlevåg, men på et tidspunkt ble vi lei av å mase om dette. Vi solgte alt utstyret vi hadde kjøpt inn til formålet, og oppfordret heller kommunen selv til å gjøre som andre kommuner som tilbyr strømming og lagring av møtene.

Livestream broadcaster ble kjøpt inn.. Denne er dessverre i ettertid blitt solgt, da kommunen ikke svarte på henvendelsene fra Berlevaagnytt

Dette har ikke skjedd, og kommunen her viser liten eller ingen vilje til å gjøre noe med dette, tiltross for at Ordføreren sto i iFinnmark den 28.februar 2018 med undertegnede å sa de ønsket mere åpenhet og streaming kunne være et slikt virkemiddel.

GANSKE ENIGE: Redaktør Arnt Eirik Hansen (t.v.) i Berlevaagnytt.Com tror streaming av kommunestyremøtene vil få opp den politiske interessen. Ordfører Rolf Laupstad er ikke like overbevist, men mener det bør absolutt prøves. Han ønsker seg større konkurranse om velgerne. Foto: Alf Helge Jensen

I kommunal rapport sies det at alle kommuner bør pålegges å vise kommunestyremøtene sine på nett. Møtene bør kunne ses direkte og i opptak, og enkeltsaker bør kunne deles i sosiale medier og på e-post.

Det trengs bedre opplysning om de politiske prosessene i kommunene. Da må innbyggerne i alle kommuner kunne følge med på det som skjer i lokalpolitikken. Ett ledd i dette kan være å få alle kommuner til direktesende, eller strømme, møtene på kommunens nett- og Facebook-side og lagre opptakene slik at man kan se dem når det passer.

Som en test, har derfor Berlevaagnytt sendt en henvendelse til Berlevåg kommune der vi opplyser om at vi på eget initiativ vil komme å streame kommunestyremøtet den 13.juni.

Da vi som nevnt tidligere har solgt unna en del utstyr, vil det bli gjort med mobiltelefon denne gangen, og vi vil forsøke så godt vi kan å streame i god/tilfredstillende kvalitet til enten facebooksiden til Berlevaagnytt eller livestreamkontoen til Berlevaagnytt. (vi vil teste litt i dagene som kommer før vi bestemmer oss.)

PS! Husk at torsdagen også har en ryddeaksjon gående som starter kl. 17:00 fra torget. Det er viktig å holde stedet ryddig og pent, da dette er noe som har vært satt (negativt) fokus på i det siste, og vi ønsker å gjøre noe med det her i Berlevåg.
(i Kongsfjord er det lignende ryddeaksjon den 11.juni, kl. 17:00 fra Landhandelen)