From Uppsala with Love and Jazz

Det var ingen hvilken som helst gjeng som fikk æren av å være først ut som festivalband, når Sommer i Berlevåg (SiB) valgte å satse på dette for første gang. «Gutta» i King Meadows Jazzband fra Uppsala i Sverige, hadde nemlig tatt den lange veien nordover for å gi både fastboende og tilreisende en stor dose av god gammel tradjazz.

Tekst og bilder: JanEinar Straumsnes

Som festivalband ble det en god del konserter på de seks i bandet, i løpet av de få dagene som SiB pågikk. Faktisk var de ikke helt sikker på hvor mange opptredener det hadde blitt, når Berlevågnytt snakket med dem etter avslutningskonserten på Berlevåg helsesenter.

KMJ helsesenteret: Deres siste konsert var på Berlevåg helsenter, for de rundt tjue som var til stede

– Jeg tror det er seks eller syv stykker, sier P-O Östergren som spiller trombone i bandet og tok seg av mye av snakkingen på konsertene. Han fortalte også at de blant annet hadde opptrådt på samfunnshuset, dampskipskaia, to ganger i Kongsfjord, på fest for de eldre på Skihytta og til slutt for nærmere tjue stykker på helsesenteret.

KMJ kfj kapell2: King Meadow Jazzband i Kongsfjord kapell. De besto av (bak fra venstre): P-O Östergren (trombone), Arne Andersson (kornett) og Kalle Dolk (sopransax). (foran fra venstre): Jörgen Berlin (banjo), Lars Edler (perkusjon) og Göran Carenbäck (tuba)

P-O likte å presentere de som en gjeng med glade amatører, men vi tror nok de som fikk gleden av å høre de, er enige om at det var en veldig beskjeden beskrivelse. Dette var karer som helt klart har spilt sammen i noen år. Det er vel ingen tvil om at den som har trukket de med seg nordover er Kalle Dolk, som vi i Berlevåg har hatt gleden av å oppleve på både piano og klarinett ved flere anledninger, under de siste års SiB.

KMJ kfj kapell1: Rundt femti stykker var innom Kongsfjord kapell på lørdag, for å høre på deres minikonsert der

P-O avsluttet med å si at de har hatt en jättefin tid sammen med oss i Berlevåg og håper publikum har satt pris på det de har fått presentert, noe det har virket som på konsertene deres. Vi takker for innsatsen og håper vi får oppleve den muntre og dyktige gjengen igjen, ved en senere anledning.