Berlevåginger – dere har bare denne anledningen!

Dersom du ikke har vært innom tefestivalen på Samfunnshuset vil vi anbefale deg et besøk.Samfunnshuset er ikke til å kjenne igjen – omdannet til et utstillingslokale med blomsterkunst, porselénsutstilling og annen kunst på veggene.

Det foregår forskjellige program man kan velge, og sang og musikk er det flusst med – med Finnmark operakor tilstede pluss en kinesisk musiker.

Foto : SINO Nordic

Dette er en helt unik festival du neppe aldri vil kunne oppleve maken til. Med 12 utøvende kinesiske kunstnere på toppnivå er tefestivalen en fargesprakende opplevelse og ren sansenytelse.

Kom å se hvordan blomsterpynterne har brukt masse lokale blomster til å forme de nydeligste blomsteroppsatser. Blant annet har Knut Nilsen forært noen av sine blomster til bruk i festivalen fra sin vakre blomsterhage.

Er du interessert i håndlaget porselén finner du de nydeligste porselénsgjenstander i opplyste montre i storsalen, og porselénskunstneren er tilstede. Han har forøvrig også holdt porselénsutstilling bl.a i USA.

Foto: SINO Nordic

Dagen i dag starter med en vakker utført teseremoni med elegante bevegelser og flotte kostymer.

Utover dagen blir det foredrag om porselén, malerkunst og tekultur. Det blir også demonstrert britisk «ettermiddagste» – og besøkende må gjerne komme kledt typisk klassisk engelsk.

Og Finnmark operakor er med og setter en musikalsk prikk over ien i dette unike kultursamarbeidet.

Så nå har du sjansen til å få se og høre en kinesisk-norsk kulturopplevelse det ikke finnes maken til!