Til politikerne i Berlevåg

Som ny (siden 2014) i Berlevåg – så ser jeg fremdeles på Berlevåg med turistøyne. Og i sommerjobben to dager uken på Glasstudioet så er jeg i kontakt med mange (alle?) turistene som kommer hit mandager og tirsdager. Og jeg snakker varmt om dette flotte fiskeværet, den vakre naturen og det ville havet.

Men turistene vil ikke bare høre på de vil også oppleve. Og turismen er kommet for å bli. Det vil være to områder som Berlevåg vil tjene godt på i fremtiden – fiske og turisme. Det nye motellet til Torgeir vil trekke masse folk. Tenk deg bare å sitte på trappa utenfor å se på det spektakulære hurtigruteshowet hver kveld – eller se på at laksen hopper og spretter før den forsvinner oppover storelven. Jeg regner jo med (håper på) at når han er ferdig med motellet, så river han det røde skuret og lager en fantastisk plass for masse bobiler. For bobilturismen vil bare øke og øke. Og med det store trykket som Lofoten og Nordkappplatået har fått så vil Berlevåg bli et yndet sted for turister fremover.

Som turistinformatør – for det er jeg jo når jeg jobber på Glasstudioet så får jeg mange spørsmål om havna og området rundt.

Havna er blitt utrolig flott – alle skryter av den, jeg prøver å reklamere så mye jeg kan for havnepromenaden vår og her kommer mitt innspill:

Gjør om den gamle badmintonbanen til en boule bane, hyr inn Biotope til å lage et sitteskur og åpne opp for at turistene og alle andre som har lyst kan bruke området midt i havna – midt i Berlevåg. Når det finnes en så fantastisk perle tilgjengelig – så bør denne utnyttes mest mulig.

Ja, jeg vet at det er noen som ønsker å sette opp et lager der, men ærlig talt – rett foran Villa Borealis – Berlevågs perle når man kommer inn havna?

Hva med å rive eller endre Blåbruket til lager eller sette opp dette skuret bak fastfoodbua til Lars. Når kommunen allerede har så flotte områder så må man vel ta vare på dette og vise det frem?

Ja til næringsutvikling, ja til turisme og ja til rekreasjon

Med vennlig hilsen Bente Kystad Syr, som ikke har stemmerett i Berlevåg