Taiwansk filmkapasitet kommer til filmarrangement i Berlevåg!

Til helga braker det løst med «Filmdager – øst møter vest med hovedgjestene Peggy Chiao fra Taiwan og Knut Erik Jensen som vil vise filmer fra Øst-Asia og Norge. 

Av Sino Nordic

I Berlevåg er det en stor begivenhet Sino Nordic forening har klart å få til – å få besøk av en av de største filmekspertene fra Taiwan som kommer til Berlevåg for å vise noen av sine filmer under filmdagene. Peggy Chiao er en filmkapasitet innen de kinesisktalende områdene Hong Kong, Taiwan og fastlands-Kina. Hun har utgitt en rekke bøker, vært filmkritiker og mentor for filmstudenter. Hun har besøkt de fleste store filmfestivaler rundt om i hele verden, og har sitt eget filmselskap og har produsert en rekke filmer.

Peggy Chiao

I Berlevåg blir det et møte mellom Peggy og Knut Erik Jensen som kommer med noen av sine filmer. Knut Erik besøkte Peggy i Taipei sammen med andre representanter fra Sino Nordic i juni i år.

Åpninga av filmdagene er fredag 6.september kl.18.00, så da er det bare å komme på Samfunnshuset til nok en Sino Nordic-begivenhet.

Prisvinnende filmer

Allerede fredag formiddag blir den første filmen vist der inviterte elever fra skolen i Berlevåg vil få se ungdomsfilmen «Hear Me» hvor Peggy Chiao vil være tilstede for å introdusere filmen hun selv har produsert for elevene.

Senere vil det samme dag bli vist ytterligere to filmer – Stella Polaris av Knut Erik Jensen og The Drummer – en storslått dramatisk film fra Taiwan du bør få med deg, selv om filmen er med engelsk undertekst.

Lørdag og søndag vises ytterligere filmer fra Peggy og Knut Erik, – blant annet Beijing Bicycle som har vunnet filmpriser, det samme har også Stella Polaris oppnådd. Den siste filmen om kvelden søndag, en horrorfilm, er det kinoen i Berlevåg som står for som Sino Nordic samarbeider med under filmdagene. For ordens skyld skal vi nevne at det ikke blir vist film under konserten til Asle Beck lørdag kveld.

En enestående begivenhet!

I tillegg til Peggy og Knut Erik kommer det flere andre langveisfarende gjester. Peggys internasjonale tilrettelegger, Catherine Foo, som er bosatt i USA følger Peggy under norgesoppholdet og kommer også til filmdagene i Berlevåg; det samme gjør 6 supportere av Peggy fra Beijing. De kommer ens ærende til Berlevåg for å følge Peggy på hennes opphold i arktiske nord!

Oppholdet under filmdagene i Berlevåg er del av norgesprogrammet til Peggy som er tilrettelagt og arrangert av Sino Nordic forening i samarbeid med andre parter. Mandag 2.september opptrådte Peggy med forelesning for filmstudenter og visning av filmen Beijing Bicycle (vises i Berlevåg også) ved Cinemateket i Oslo. Tirsdag reiste hun til Tromsø til et møte med ledelsen i Tromsø filmfestival. Og etter Berlevåg drar følget med Sino Nordics representanter til Honningsvåg der Peggy er gjest og vil vise en av sine filmer i tillegg til å samtale om film. Øst-Asia er verdens nest største filmmarked – !

At Sino Nordic nå varter opp med en filmkapasitet av Peggy Chiaos dimensjoner sammen med vår egen filmkapasitet i nord, Knut Erik Jensen, er en bragd som bør få opp øynene på enhver som er interessert i film – for en slik anledning er sjelden kost. 

Filmprogrammet blir nå bekjentgjort på plakater og i forskjellige medier med omtale av de enkelte filmene. Hvorfor ikke stikke innom for selv å se filmer som mer og mer anerkjennes i den vestlige filmverdenen, eller Knut Eriks egne «nordnorske» filmer?

Program Filmdager – øst møter vest
Berlevåg Samfunnshus 6 – 8-september

Fredag 6.september
11.30 Introduksjon av filmen «Hear Me» ved Peggy Chiao. Elever ved Berlevåg skole er invitert til filmvisningen

12.00 Filmen «Hear Me» Engelsk undertekst Passende fra 12 år

15.00 Filmen Stella Polaris Av Knut Erik Jensen Alder: Passende fra 14 år

18.00 Åpning av filmdager
Deltakere: Kommunens representant, Peggy Chiao, Knut Erik Jensen, Steven Gao, Trond Efraimsen Tolk engelsk/norsk: Sture Troli

20.00 Filmen The Drummer. Drama Engelsk undertekst Aldersgrense:15år

Lørdag 7.september
15.00 Brent av frost Av Knut Erik Jensen. Aldersgrense: 15 år

18.00 Blue Gate Crossing. Tenåring, forelskelseskaos. Engelsk undertekst.
Aldersgrense: Passende fra 12 år

Søndag 8.september
15.00 Beijing Bicycle. Drama. Engelsk undertekst. Aldergrense: 15 år

18.00 A Dogs Life. Animasjonsfilm uten tekst. Aldersgrense: 15 år

20.00 IT 2, Horror. Norsk undertekst

Vær oppmerksom på at det kan bli endringer i programmet!
Se oppslag kinoplakat og i forgangen på Samfunnshuset

PRISER: Voksne: Kr.80 Barn: Kr.50 Sino Nordic medl. halv prislakat utenfor Samfunnshuset