Kinolista for oktober måned

Da er vi i oktober og det er på tide å få ut lista, denne måneden har vi 6 filmer (alle på søndager) og som den første filmen kommer det en film fra regissøren av Bend it like Beckham hvor han nå bruker sangene til Bruce Springsteen. Javed en tenåring fra Pakistan som vokster opp i byen Luton i 1987 blir introdusert til «The Boss» og ser paralleller med sitt arbeiderklasseliv i Springsteens kraftige tekster og begynner å uttrykke seg i sin egen unike stemme.

Neste film ut er kanskje en av årets filmer, dette er en orginal vri på historien om en av de største skurkene i Batman-universet, nemlig The Joker. Spilt av Joaquin Phoenix som har gjort roller som Johnny Cash i Walk the line, Keiser i Gladiatoren og en masse gode rolleprestasjoner i mange filmer. Dette er historien om hvordan Arthur Fleck en mann som kjemper for å finne veien i Gothams polariserte samfunn, han jobber som klovn om dagen og stand-up-komiker på kvelden, en kjedereaksjon av eskalerende hendelser hender på bakgrunn av beslutninger gjort av Arthur. Denne filmen har blitt spådd oskar allerede så får man se om den klarer å oppfylle forventningene.

Vi har selvsagt ikke glemt barna og for de yngste har vi filmen Den avskyelige snømannen en animert familiefilm med historien om en ung jente og vennene hennes som må hjelpe en magisk yeti med å finne veien hjem til familien sin i Himalaya. Flott og eventyrfylt film fra Dreamworks Animation og selvsagt norsk tale.
Samme kveld får vi en norsk feelgood komedie med skuespillere som Stig Frode Henriksen, Zahid Ali og Morten Ramm for å nevne noen. En historie om hvordan to samboerpar som kjeder seg i hverdagen og ønsker å gjøre noe for å spenningen. Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden av gjerdet og ikke alt går som planlagt. Stig Frode Henriksen og Andrejs Ekis har regien i denne komedien.

Videre kommer vi med en Actionfilm med Will Smith og Clive Owen i hovedrollene og regissert av Ang Lee som blant annet har regissert Historien om Pi, Brokeback Mountain, Snikende tiger, skjult drage og flere. Will Smith spiller en aldrende utbrent leiemorder som forsøker å holde seg i live når han jaktes av en yngere klone av seg selv, som kan forutse hans minste bevegelser.

Til slutt denne måneden kommer det en annen actionfilm basert på den svenske krimboken «Tre sekunder», En tidligere innsatt som arbeider undercover for F.B.I. får seg selv fengslet igjen for å infiltrere mafiaen som sitter inne i et sterkt bevoktet fengsel. Joel Kinnaman har hovedrollen og er kjent fra filmer som Robocop (nyinnspillingen, Run all night, Johan Falk filmene og flere.

Vi håper denne lista faller i smak og velkommen skal dere være til en hyggelig kinoaften hos oss ved Berlevåg kommunale kino.

Søndag 6 oktober kl. 18.00
Blinded by the light
Biografi/Drama/Komedie
Aldersgrense: 9 år. (7 år med foresatte)
Spilletid: ikke oppgitt
Søndag 6 oktober kl. 20.00
Joker
Krim/Drama/Thriller
Aldersgrense: 15 år (12 år med foresatte)
Spilletid: Ikke oppgitt
Søndag 13 oktober kl. 18.00
Den avskyelige snømannen
Animasjon/Familiefilm
Aldersgrense: 6 år (tillatt for alle med foresatte)
Spilletid: 1t. 37 min.
Søndag 13 oktober kl. 20.00
Swingers
Komedie
Aldersgrense: Ikke oppgitt ennå
Spilletid: Ikke oppgitt ennå.
Søndag 20 oktober kl. 20.00
Gemini man
Action
Aldersgrense: 12 år (9 år med foresatte)
Spilletid: 1t. 57 min.
Søndag 27 oktober kl. 20.00
The Informer
Action/Drama/Krim
Aldersgrense: 15 år (12 år med foresatte)
Spilletid: 1t. 53 minutter.