Dialysetilbudet på plass i Berlevåg

Vel 15 måneder etter at Grete Arntzen ble avhengig av dialyse, er tilbudet nå tilgjengelig lokalt i Berlevåg og Grete og Einar Straumsnes slipper nå å bo i Kirkenes for behandling

Grete feirer dagen med flagg på bordet og er glad tilbudet endelig er tilgjengelig hjemme

Også for Einar som begynte behandling i februar 2019 er det kjærkomment at de nå slipper oppholdene i Kirkenes og reisingen frem og tilbake.

Tilstede når tilbudet ble innviet var Jan Einar, Håvard, og Ann Rubi Straumsnes, ordfører Rolf Laupstad, Karine Smelror og Anne G. A. Johnsen, mens Einar Straumsnes og Grete Arntzen får gjort sin første dialyse behandling i Berlevåg

Tre sykepleiere står for behandlingen i Berlevåg og har i det siste vært 8 uker i Tromsø, 1 uke i Kirkenes de to siste ukene i Berlevåg for å gjøre klart tilbudet.

De tre som er ansvarlig for dialysen er Lene Søstuen, Trine Jensen og Dorota Kapella, her sammen med Inger Bersås fra Finnmark sykehuset

I Kirkenes var det Inger Bersås på Finnmarksykehuset som har ansvaret for dem under behandlingsoppholdene på dialysen, og var også tilstede ved oppstarten lokalt i dag.

Tilstede var også Kristin J. Pedersen, samhandlingskoordinator som har vært med å ordne tilbudet på plass i Berlevåg og Kenneth Romsdal som er medisintekniker ved klinikk Kirkenes.

Det er gammelkontoret til enhetsleder helse, Roy Arne Andersen, som nå er omgjort til behandlingsrom for dialysen, et arbeid Byggfag har gjort i påvente av opplæringen skulle gjøres ferdig.

Tre til fem timers behandling er jo litt, og snart vil det også bli tilgjengelig tv/radio på hver av sengepostene som de som behandles kan betjene selv

Tilbudet er ikke så stort men et slikt tilbud krever involvering av mange aktører og samarbeid mellom UNN, Finnmark sykehuset og Berlevåg kommune.

Maskinen som man har ventet på er på plass

Da Berlevaagnytt var på besøk var det markering og velkomstfest med kaffe og kaker. Familiene er veldig glad for endelig å få tilbudet her i Berlevåg. Nå er det slutt på pendling hver uke, noe vi alle er kjempeglad for.

2 comments for “Dialysetilbudet på plass i Berlevåg

  1. Dieter Salathe
    25. november 2019 at 15:09

    Gratulerer med dagen for alle de det gjelder, pasienter og pårørende. Og takk til alle som har bidratt til å få dette mulig.

  2. 25. november 2019 at 17:29

    Det var gode nyheter.Det vil jo bli en stor lettelse for ho Grete og han Einar,–ja det var gode nyheter.

Comments are closed.