Claras eventyrlige vinterreise – del 2

Under Claras andre helg i Berlevåg ble det arrangert kurs i magedans. Dette syntes hun hørtes spennende ut og hun hev seg med både lørdag og søndag. I tillegg fikk hun tid til å være med Lisa ut en tur på fjellet for å ta de første steg med å lære seg å bruke kite.

Tekst og foto: Dieter Salathe

Clara ved hytta

Men så startet forberedelsene for et annet av Claras store ønsker. Nemlig det æ være ute i naturen helt for seg selv i noen vinterdager. På forhånd hadde vi blitt enige om at det å campe i telt ville være altfor tøft og risikabelt i ustabilt vintervær på våre breddegrader.

Clara koser seg forran hytteovnen

I stede, og etter et ‘lynkurs i hyttebruk’, ble Clara etterlatt på vår gamle hytte ved Fossvatnet tidlig torsdag ettermiddag. Hun ble hentet igjen der av Lisa midt på dagen lørdag. Tiden imellom brukte Clara for å nyte hyttelivet ved å fyre i ovnen, strikke, synge, spise og lese. Men hun gikk selvsagt turer i området også, studerte på lys og farger av himmel og skyer, ble fascinert av en vakker stjernehimmel, tok seg et oppfriskende ‘snøbad’ og fikk til slutt oppleve dansende nordlys.

Clara henter vann i elva

Resten av helgen tilbrakte Clara sammen med Lisa på besøk hos Lisas venner over i Tana. Der dro de sammen ut på tur på søndagen i et forsøk på å se solen på årets første soldag i Tanadalen. Men dessverre så kom skyer og snøvær litt for tidlig. Dermed må Clara vente tålmodig på soldagen i noen dager til, sammen med oss alle andre her i Berlevåg.

Ikke lest del 1? Her finner du den