Claras eventyrlige vinterreise – siste del

Uken etter hytteeventyret tilbrakte Clara mye på Berlevåg skole. Der fulgte hun med på undervisningen og hjalp til i Lisas klasse på barneskolen. Blant annet leste Clara kjente barnehistorier for ungene på engelsk.

(Tekst/foto: Dieter Salathe)

Claras glassdesign

Hele tiden fulgte Clara med på lysforholdene på himmelen og kunne overrasket registrere at lengden på dagene økte veldig raskt med hver dag som gikk. Men enda var det ikke tid for å se solen for første gang i Berlevåg i det nye året! Vel, i det minste ble det avholdt ‘Solkafé’ på Kvitbrakka på søndagen. Der hjalp Clara til i serveringen og ble kjent med nye folk. Hun overrasketstort noen russisk talende kafégjester ved å dra i gang samtalen på flytende russisk. Clara hadde lært språket på skolen og under et 3-måneders opphold i Russland for noen år siden.

Mens vi venter på solen

På mandag var det meldt overskyet vær. Ingen vits med å dra på tur for å se solen. I sted brukte Clara tid med å ‘leke med lys, farger og former’ på Arctic Glasstudio. Under veiledning av Daniela og Marika laget hun fire vakre lysgrotter etter eget design. Det ble også tid til at Clara fikk spørre ut de ansatte på om deres liv i Berlevåg; det handlet om familie, jobb, hobbyer, favoritt årstid, friluftsaktiviteter og mye mer. Noe av intervju-materialet skal Clara innarbeide i prosjektoppgaven hun skal skrive ferdig etter hjemkomsten til Bochum.

Clara danser mot solen

På tirsdag holdt vi ikke ut lengre! Clara og veiviseren Dieter startet på truger langs Skånsvika-stranden mot Dikkavikfjellet i kyling og fokk, men fulle av håp på jakt etter solen. Joda, det ble absolutt en variert og opplevelsesrik tur. Men solen hadde gjemt seg godt bak skybankene i sør. Vi hadde nesten gitt opp håpet mens vi spiste nisten i ly av radarbygget. Da åpnet seg en sprekk i skyene og vi fikk sollys i ansiktene, jippiii! Clara kunne endelig hilse solen velkommen med sang, hopp og dans. Takket være ungdommelig stahet, utholdenhet og litt værflaks gikk også den av Claras ønskeopplevelser i oppfyllelse.

Clara i kreativt arbeid

På de resterende ukedagen har Clara fått med seg førstehjelpskurs, mer aerobic og magedans og Samefolkets dag … før hennes vintereventyr i Berlevåg tar slutt på søndagen. Men Clara har enda foran seg en lang og eventyrlig vinterreise tilbake til Tyskland – god tur!