Hedret etter langt foreningsmedlemskap

Torsdag 12.mars var det egentlig planlagt et møte i Norsk Folkehjelp Berlevåg, angående den pågående situasjonen om koronaspredningen i Norge, men sammen med hele landet fikk vi med oss de siste dagene at alt av møtevirksomhet etterhvert ble kansellert rundt om.

Gullnål fra Norsk Folkehjelp etter lang og tro tjeneste i det frivillige (foto: Kari Ananiassen)

I kulissene derimot foregikk det en del planleggingsarbeid, for en overraskelse var også planlagt til møtet. Norsk Folkehjelp Berlevåg har nemlig to medlemmer som har henholdsvis 48 og 49 år i foreningen, og både gullnål og diplom som æresmedlem i Norsk Folkehjelp var skaffet til veie.

De det er snakk om, er selvsagt Fanny Larsen og Stein Andersen, som ikke bare har vært medlemmer, men begge har hatt sentrale roller i lokallaget i vel så mange år, i tillegg til verv i regionstyret og sentralstyret til Norsk Folkehjelp også.

Fanny og Stein ble overrasket hjemme, siden nasjonen Norge har stengt ned det meste av sammenkomster av forsamlinger fra torsdag ettermiddag og i 14 dager fremover i første omgang. (foto: Kari Ananiassen)

Det var nestleder i lokallaget, Bjørn Eirik Johansen, som overrakte den hyggelige overraskelsen til Fanny og Stein, og dro samtidig frem noen detaljer fra foreningen liv siden oppstarten, og når Fanny og Stein kom inn.

Lokallaget ble stiftet 18.februar 1966, etter at det på høsten året før hadde vært avholdt et førstehjelpskurs i Berlevåg. i løpet av -66 var det allerede blitt 73 medlemmer i foreningen. I -71 ble Stein medlem, og året etterpå ble Fanny medlem. I 1976 ble Stein leder av lokallaget, og har i alle år frem til nå, bortsett fra ett år han var borte fra Berlevåg på grunn av skolegang, ledet lokallaget.. hele 44 år som leder!

I 1975 var de med på å starte ambulansetjenesten i Berlevåg, og anskaffe bil, en Ford Transit. Det var denne driften som ga grunnlaget for en god økonomi i lokallaget.

Begge to er fortsatt veldig aktive i lokallaget, og har alle år deltatt på f.eks løypemerking, vardebygging, kurs, konferanser, møter og talt lokallagets interesse. I den nystartede Søk og Redningsgruppen i laget finner man også Stein og Fanny, og om noen lurer.. Årsmøtet er nettopp gjennomført, og leder i laget er… – Joda, Stein Andersen 😉

Nestleder Bjørn Eirik fikk overrakt diplomene til åresmedlemmene(foto: Kari Ananiassen)

Vi hiver oss med på gratulasjonene og hederen som i dag ble overrakt som fra Norsk Folkehjelp sentralt og lokallaget i Berlevåg 🎉

1 comment for “Hedret etter langt foreningsmedlemskap

  1. Solveig Charlotte Sivertsen
    13. mars 2020 at 13:44

    GRATULERE HJERTLIGST TIL BEGGE TO ; )

Comments are closed.