Påskesyssel i COVID-19 tiden

Tommy Lind- taxisjåfør, teknologiinteressert med planer om scooterpåske, fikk plutselig forespørsel om produksjon av 3D-printede rammer til vernevisir til Berlevåg helsesenter. Dette tok han i på umiddelbart.

Ferdige rammer leveres, klar til montering av visir

Tommy som gikk til innkjøp av 3D-printer for vel 1 år siden, så seg nødt til å modifisere printeren litt før produksjonen ble igangsatt. Hver ramme tar ca. 2 timer og 40 minutt å printe ut, og lages i PLA-plast, og printes ut på en Creativ Ender 5-printer.

Et lignende prosjekt eksiterer allerede på facebook, kalt «3D-printerdugnad for helsevesenet», beskrevet slik: «På grunn av Covid-19-pandemien får ikke helsevesenet tak i nok smittevernutstyr. I 3D-printermiljøet pågår det en nasjonal dugnad for å dekke noe av behovet.»

Smittevernansvarlig kommuneoverlege, Jakob Torkildsen forteller:
– Det er en internasjonal mangel på smittevernutstyr som har medført at leger og sykepleiere har måttet eksponere seg for virus for å kunne hjelpe pasientene de har ansvar for. Da er det godt å ha dugnadsgründere som Tommy som bidrar til at arbeidshverdagen vår blir tryggere.

Berlevåg Bygg har også i denne tiden bidratt med ventilasjonsutstyr og helmasker uten kostnad som gjør isolatet vi har i Berlevåg veldig trygt for oss helsepersonell.

Denne dugnaden kan Tommy også stille seg bak nå, og nølte ikke med å sette igang, og fant produktmal på en open-sourceside på nett.

«Tommy´s 3D factory» putrer og går
Produktet klar til print

Tommy forteller at han i første omgang skal produsere 10 slike visir-holdere, så får tiden vise om det blir flere, eller hva annet som kommer ut av maskinen etter dette.

Printeren i bruk

Avslutningsvis: Om noen tenker de kan hjelpe kan de gjerne ringe legekontoret, forteller Jakob Torkildsen.