Leserinnlegg til kommunen fra ungdomsrådet

Blir corona-anbefalingene oversett?

Nå har verden gått inn i en pandemi som har gjort alle sin hverdag annerledes. Vi har fått regler og anbefalinger å forholde oss til, og flere offentlige steder er stengt. Anbefalinger fra FHI bør opprettholdes for alle sin helse og sikkerhet. Dette blir håndtert både godt og dårlig i Berlevåg.

Skolen holder stengt for klasser høyere enn 4.trinn, juniorklubb og ungdomsklubb er stengt, det er limt avstandsmerker i butikkene og treningslokalene er stengt. Dette forholder vi i Berlevåg oss til. Men vi skal også holde to meter avstand og ikke ha sammenkomster på mer enn fem personer, der har vi ikke vært så gode.

FHI sine sider anbefaler at vi skal:

Utsette større sammenkomster som ikke er nødvendige.

Holde avstand til andre, både på jobb, ute og andre steder vi oppholder oss.

Avlyse arrangementer og samlinger.

Økte avstanden mellom folk generelt, og spesielt i undervisningsinstitusjoner, på arbeidsplasser, i forsamlingslokaler og når vi reiser kollektivt.

«Helsedirektoratet anbefaler at det ikke bør være mer enn fem -5- personer samlet i gruppe. Dette gjelder ikke personer som lever sammen til vanlig.» https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved–store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/

(All informasjon hentet fra FHI sine nettsider, linker finner du nederst i innlegget)

Vi i ungdomsrådet stiller oss derfor spørrende til hvorfor det dukker opp opptil 9 personer til kommunestyremøter og havnestyremøter når det rådes avlysning av arrangementer og samlinger? Det er heller ikke store avstanden mellom de som er i kommunestyresalen. Noen dukker opp på videomøte, men det synes vi i ungdomsrådet at flere av de som deltar skal gjøre.

Hverken jeg eller noen andre i ungdomsrådet ønsker å angripe noen av styrene. Men det vi reagerer på er unntakene som blir gjort for de forskjellige styrene og at anbefalingene blir oversett.

Hvis det skal holdes kommunestyremøter, havnestyremøter og partiledermøter som ikke er over video, så kan vi åpne juniorklubb, ungdomsklubb og treningslokaler også. Dette er ikke anbefalt av FHI.

Vi i ungdomsrådet bryr oss om befolkningens sikkerhet og helse. Vi følger anbefalingene til FHI, og det bør kommunen og resten av befolkningen også gjøre.

Hilsen Iselin Markussen

Leder i Berlevåg ungdomsråd

Kilder:

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved–store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta-og-kunnskap-om-covid-19/fakta-smitteverntiltak/

https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/avstand-karantene-og-isolering/?term=&h=1

1 comment for “Leserinnlegg til kommunen fra ungdomsrådet

  1. 28. april 2020 at 19:51

    Et veldig viktig og flott initiativ fra ungdomsrådet💪🙂👍

Comments are closed.