Kommune-TV på plass i Berlevåg

Ikke så langt unna ganske nøyaktig 1 år siden Berlevaagnytt streamet første kommunestyre i Berlevåg, lanserer kommunen eget kommune-TV, en løsning levert av Aventi i TV2 gruppen.

Klart til første sending på Berlevåg kommune-tv

Torsdag den 18.juni har du da muligheten til å følge med på sendingene fra Berlevåg kommune. 2 kamera, god lyd og muligheten til integrering mot sakssystemet og Teams ved behov.

PC med programvaren til kommune-tv

Berlevaagnytt har siden tidlig i forrige periode (2011-2015) purret på for å få tilbudet tilgjengelig, og det startet med skriftlige henvendelser til Berlevåg kommune der Berlevaagnytt tilbydde seg å streame kommunestyremøtene. Vi ønsket å fremme interessen og vise hva som skjer i kommunen vår, da det personlige fremmøtet ikke alltid var det største.

Prat om hva som hadde skjedd på hvert kommunestyremøte var alltid tilstede i etterkant, og Berlevaagnytt ønsket mere åpenhet rundt politiske prosesser i Berlevåg, og vi så at flere og flere (sammenlignbare) kommuner rundt om fikk tilbudet om streaming ut på sine sider. Vi kjøpte endog en del utstyr for å sette i gang, men da interessen fra de folkevalgte var laber og til tider direkte avvisende, ble det til at vi la prosjektet på is og solgte utstyret.

Livestream broadcaster kjøpt inn

I 2018 havnet Berlevaagnytt i avisa med Rolf Laupstad, som ble ordfører i 2015, med et nytt fremstøt for kommunestreaming. Denne gang hadde Berlevaagnytt dog meldt seg ut av å stå for tilbudet.
I 2019 gikk rådmann Jørgen Holten Jørgensen ut å utrykte sin bekymring for at kun et parti kunne bli representert ved årets valg, og i den forbindelse bestemte vi oss atter en gang for å begynne å streame møtene, uansett hva som ble ment om dette blant de som da satt som folkevalgte. Møtene er åpne, og folk KAN møte, men vi ville tilby muligheten til de som av en eller annen grunn ikke hadde anledning, til å kunne fått se møtene i etterkant.

Fra første kommunestyrestreamen til Berlevaagnytt

Berlevåg kommune tok investeringen og besluttet å gjøre innkjøp av utstyr i forbindelse med Corona, og nå som kommunen fra førstkommende torsdag vil ha første sending, vil det nå bety at Berlevaagnytt har gjort sitt bidrag for å dele informasjon til bygdas befolkning gjennom sine sendinger, gratis for både befolkningen og Berlevåg kommune.

To slike kamera er montert opp med utsikt mot talerstol og de folkevalgte

Investeringen beløper seg til 91.000,- + en årlig abonnement for lagring og eventuelt andre tilleggstjenester

Lenke til sendingene vil du altså finne på Berlevåg kommunes nettsider, på følgende link: https://www.berlevag.kommunetv.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.