Endelig i gang

Dypfjord eiendomsselskap er fornøyde med endelig å være i gang med å sette opp nybygget i indre havn. En prosess som har tatt sin tid, og planlagt byggestart 1.juni ble også forskjøvet ytterligere, men i dag 19.juni ble spaden endelig satt i bakken.

Arbeiderne kommer over helgen for å starte på fundamentet på det 25 meter*20 meter i 2 etasjer som skal opp. Det gjenstår bare å få flyttet pumpehuset for sjøvann(det hvite bygget) som enda står på tomten, men skal flyttes som illustrasjonen viser, og miljøstasjonen (den røde) er allerede gjort klar for flytting ut til dampskipskaia.

Utforming av bygget i front vil bli preget av signalbygg da dette vil bli det møtende bygget i innseilinga til sentrum av Berlevåg havn, og fronten med overbygget glass balkong vil nok bygget bli lagt merke til, og ta seg fint ut i mot havnen.

Tegningene av bygget som kommer opp.

De som skal sette opp klargjøre og sette opp bygget er lokale og fra nærmiljøet, med Bertil Johnsen AS som er entreprenør. Grunnarbeidet gjøres av Berlevåg Maskin AS, elektro utføres av Haugsnes Elektro, vår lokale rørlegger Berlevåg Rør AS besørger den biten og ventilasjon besørges av et Kirkenesfirma.

Blir plassert parallelt med blåbruket og fronten på bygget vil da bli nesten helt inn til kaia (i venstre hjørne der betongblokkene ligger) og en meter eller to unna nærmest blåbruket.

Bygget skal være ferdigstilt utpå høsten, men vi kan ikke si noen eksakt dato enda da vi må kom i gang skikkelig først. Som det vises på bildene går det i langdrag med de 2 byggene på tomten, men vi håper disse og materialene som ligger rundt fjernes snart så vi kommer til, sier Joakim Jakobsen

Om det er Jakobsen senior som skal stå for beplantningen i området ved nybygget, blir det jo riktig så trivelig. Her er litt av tulipanene til Asbjørn og Rita Jakobsen i full spiring ved huset Deres et steinkast unna nybygget 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.