På tur ned.. straks

Storsletta gård synger på siste verset, kan det se ut som. Nesten for hver uke kan man se forandringer på låven som stadig kneler mere og mere

Siste bildet vi har av gården, tatt 20.juni 2020

I hele vinter har Avinor hatt utvidet baneinspeksjoner på sørlig vind nettopp for å følge med på hva som kan komme fra gården. Bygget var inntil for noen år siden ganske så stabilt, men etter at deler av den nordlige veggen ble fjernet, har den sett skrøpeligere og skrøpeligere ut for hver storm.

Teknisk sjef, Kari Kalvik, forteller at de skulle ha hatt en kontrollert nedbrenning av bygget tidligere, men dette har blitt utsatt flere ganger.

Hva som skal skje før, eller etter nedbrenning, med ting som står henslengt inni låven er muligens en av årsaken til at det enda står. Der inne står det en gammel traktor, scootervrak, sykkel og mere skrot.

Ingen som savner en sykkel?
Gården, kjent fra blant annet Ante-filmene, ser bare trasig ut nå

1 comment for “På tur ned.. straks

  1. Ja, dette er trasig å se på. Det er et faktum at to låvebygg, der en smart forretningsmann fikk lov gratis å strippe for ytterkledning, ble såpass svekket at de i løpet av sist vinter til slutt har kollapset eller er i ferd med å gjøre det.
    Det verste synes jeg likevel er det, at man i vår kommune stadig utsetter og utsetter og utsetter ting, isteden for å ta aksjon mens det enda er tid. I tilfellet Storslett blir det uansett nødvendig med en omfattende opprydding av all skrot og søppel som ligger inne i låven. Men man kunne ha redusert mengden av det som må fjernes betydelig ved en (godkjent), kontrollert nedbrenning. Oppgaven som gjenstår etterpå er jo en oppgave som må være kjent fra mange plasser – å rydde en branntomt. Det har man jo klart før mange ganger, mange plasser – også i Berlevåg.

Comments are closed.