Skileikanlegg realiseres

Berlevåg er et av ti nordnorske lokalsamfunn som får skileikanlegg med støtte fra Samfunnsløftet til SpareBank 1 Nord.Norge, og torsdag 25. juni var representanter fra Skiforbundet, SpareBank 1 Nord-Norge, Berlevåg kommune, Berlevåg Maskin AS og BTEK tilstede i Berlevåg for å ta området anlegget skal på, i nærmere øyesyn.

Representantene fra skiforbundet, entreprenør, bank og kommune var tilstede for å se på stedet anlegget er planlagt

I vinter utfordret Sparebank 1 Nord-Norge og Norges Skiforbund skiklubber og kommuner til å planlegge skileikanlegg i sitt lokalsamfunn, og lovet økonomisk støtte til de beste planene. Blant de 39 søknadene som kom inn, er søknaden fra Berlevåg kommune én av 10 utvalgte( 3 av disse i Finnmark) i prosjektet «skileik i lag». Dermed får kommunen 714.000,- til å realisere anlegget, og Tom Are Rosanoff fra Sparebank 1 Nord-Norge overrakte sjekken der kanskje nye kirkebakken(hoppbakken)  kommer. 
– Berlevåg har en god plan, ikke minst fordi anlegget vil skape aktivitet gjennom hele året. Her blir det skileik om vinteren, og sykling vår, sommer og høst. Slik blir det både ung folkehelse og bolyst av, forteller han.

Det fotograferes og tenkes høyt

Marianne Myklebust, anleggsrådgiver med ansvar for utvikling og konkurranser for barn og ungdom fra Skiforbundet, var fornøyd med plasseringen som var utpekt, i nær tilknytning til idrettshall, skole og svømmebasseng. Rekruttering, skihelse og sunne aktiviteter allerede fra man er små bidrar til at kanskje flere tar opp skisporten i fremtiden ble nevnt, samtidig som det ble tegnet og tenkt ut løsninger i området fra Berlevåg Kirke og ned mot skolen og idrettshallen.

– Dette prosjektet svarer på det våre medlemsundersøkelser har vist det er størst behov for i nord: Skileikanlegg og basisanlegg som fremmer rekrutteringen i skisporte, fortalte Marit Gjerstad i Skiforbundet, i pressemeldingen som kom i forbindelse med utdelingen av midlene.

Kirkebakken hoppbakke.. Kan jo ikke passe bedre

Reidar Andersen fra Berlevåg Maskin skal prøve å skvise inn tid til grunnarbeidet til prosjektet, mellom et allerede fullstappet ordrebok i sommer på flere prosjekter i Berlevåg. Og med planene om at anlegget skal stå klart til høsten, får både teknisk sjef Kari Kalvik i Berlevåg kommune, og prosjektleder fra BTEK, Asgeir Samuelsen, nok å henge fingrene i fremover.

-Vi håper på mange spader i jorda, og at det skjer så raskt som mulig! Med denne tildelingen kan vi sammen skap oppdrag for den lokale bygg- og anleggsnæringen og andre deler av næringslivet, sier Rosanoff.

Marianne Myklebust fra skiforbundet og Tom Are Rosanoff fra Sparebank 1 Nord-Norge overrekker sjekken på 714.000,- til teknisk sjef i Berlevåg Kommune, Kari Celine Kalvik

Den totale kostnadsrammen på skileikeanlegget og sykkelbanen er på kr.1,4 millioner, der bidraget fra Samfunnsløftet, Berlevåg kommune og tippemidler vil være med å realisere anlegget. -Vi har søkt om kr 709 000 i spillemidler til skileikeanlegget og sykkelbanen. Vi fikk ikke tildelt midler i år, men vil fornye søknaden til neste år, sier teknisk sjef, Kari Celine Kalvik.

Samfunnsløftet støtter skileikanlegg på disse 10 stedene:
Mosjøen, Tverlandet, Kabelvåg, Ankenes, Senja, Bardufoss, Tromsø, Alta, Hammerfest og altså Berlevåg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.