Kongsfjord Gjestehus med nye eiere

Lørdag 11.juli 2020 ble vi introdusert for de nye eierene av Kongsfjord Gjestehus AS, som etter lange forhandlinger, koronaepedemi og fallende besøkstall som følge av dette, som ikke ser mørkt på å overta og videreutvikle gjestehuset.

Max Biasioli, Åse Winsents og Merce R. Romero inviterte til informasjonsmøte på lørdag

SKUA Nature er et italiensk selskap som driver naturturisme på 13 lokasjoner rundt om i verden, og nå har de sett seg ut Kongsfjord som neste satsningsområde, og overtok Kongsfjord Gjestehus AS den 1.juli i år.

Fuglen i logoen er faktisk tatt i Kongsfjord, for 13 år siden, kunne Max fortelle

Kongsfjord er forsåvidt ikke helt nytt for dem, da de allerede har forsynt Kongsfjord gjestehus med turister de siste 10 årene, og nå skal de altså inn på eiersiden og videreutvikle konseptet. «Wild Arctic by SKUA» er det nye prosjektets navn, og prosjektleder, Max Biasioli, forteller de vel 20 tilstede om planene de har for Kongsfjord, Varanger og hele regionen fremover.

Åse startet møtet med å informere om sine 18 år med Kongsfjord gjestehus, og det til tider følelsesladd også

I februar 2021 kommer de første turistene til å oppleve arktisk vinter på sitt beste her nord, og allerede senere samme år, utvider de med nord Finland.

Tilbake til Kongsfjord Gjestehus. I 18 år har Åse Winsents pusset opp, jobbet tidlig og sent, utviklet og promotert Veines som reisedestinasjon, gjennom egne kanaler, Visit Varanger og var en av initiativtakerne til Berlevåg og Båtsfjord reiselivsforum som sammen skulle skape økt turisme i området.

På disse årene har hun vært høyst delaktig i oppussingen av ca 10 bygg i Kongsfjord inkludert en brygge. Alt dette samtidig som restauranten på Kongsfjord Gjestehus skulle holdes åpent. Det har vært et langt og tidkrevende prosjekt, og Åse er nå glade for at avtalen med SKUA Nature er kommet i havn, og Kongsfjord Gjestehus AS for en solid aktør inn i fortsettelsen.

Det var gjort plass til 20 personer, med forhåndsbestilling

Max Biasioli og Merce R. Romero som var i Kongsfjord på presentasjonen er de første som drar ut å oppsøker nye plasser de ønsker å satse på, og for Max sin del har det blitt både vinter og vår her denne gangen, da han faktisk havnet i Kongsfjord akkurat når koronaen brøt ut og han satte seg selv i hjemmekarantene de første dagene av epidemien.

Max Biasioli, SKUA Nature

Max fortalte om konseptet og deres samarbeidspartnere, alt på italiensk, som ble tolket av Margaretha Mander som vi alle kjenner fra Kongsfjord Gjestehus. Italia er jo ikke akkurat ukjent i Kongsfjord, da allerede flere familier har slått seg ned og driver egne bedrifter her.

På spørsmål om Kongsfjord Gjestehus vil bestå, var svaret et selvsagt ja, fra Max. Restauranten skal fortsatt drives av Åse, så lenge hun vil, samtidig som det vil foregå en rekruttering til daglig leder der etterhvert, når den tid kommer.

Berlevåg Kommune som markedsfører seg med reiseliv som en av satsingsområdene, glimret med sitt fravær av representanter på informasjonsmøtet.