«Æ hærtes«.. En suksess kan man si

Mandag ble den store badedagen «Æ hærtes», holdt på Storsand, i regi av evig optimistiske Berlevåg Turn og idrettsforening som har sydd sammen et rikholdig «aktiv i sommer» program med støtte fra Gjensidigestiftelsen.

6 grader i vannet.. fristende?

Noe optimistiske tall/ønsker i forkant løs på 75 personer, og jaggu var ikke anslaget sååå langt unna sannheten. Det var en del både barn og voksne som hadde sneket seg forbi registreringspunktene virket det som, for de 18 barna og 15 voksne som var registrert ble anslått til nærmere 50 når det var gått en 30-35 minutt ut i badingen. Totalt var det vel ca 100 som var tilstede

BT&IFs initiativtager, Mirjam Hammeren, Vivian Nilsen og speaker of the day, Jan Einar Straumsnes

Berlevaagnytts utskremte medarbeider trippet utålmodig i strandsonen å ventet på startskuddet. Vi var der for å ta tempen på storsand, og, vel, den var laaangt unna tosifret, DET tørr vi påstå.

Etter en oppvarmingsdans gikk startskuddet og samtlige sprang utover den særdeles langgrunne stranden, og det varte og rakk før vannet nådde til knærne, så man var passe bedøvd i føtter før overkroppen fikk et inntrykk av hvilken temperatur som ventet.

Det ble også delt ut premier i forskjellige kategorier, og juryen bestående av Tine Sofie, Diane og Bjørn Eirik hadde plukket ut følgende i hver kategori:

  • Den mest hærige av ungene- Emilie Olaussen 6 år
  • Badelanda/nymfen- Berit Røstad
  • Den som kom raskest uti sjøen- Arnt Eirik
  • Den som svømte- Tomas Walmsley
  • Dem som dukket under vann- Sandra Sofie
  • Den som kom sist opp av sjøen- Martine Kalvik
  • De som måtte jages på land- Magnus Langøy, Guro og Sigur

I tillegg fikk alle som hadde vært i vannet deltagerpremier, som besto av badesjampo og håndklæ 👍

Her er noen stemningsbilder fra, kanskje, en ny tradisjon i Berlevåg før SIB settes i gang…

Kaffe, kakao og ostesmørbrød til alle som var tilstede