«Fotarbeid» i verdensklasse på Havblikk

Petter Carlsen og kompanjong Kristian Olstad leverte en konsert etter beste merke på Havblikk, lørdag under Sommer i Berlevåg. Både musikken og ikke minst fotarbeidet var i verdensklasse.

(Tekst og Foto: Jan Einar Straumsnes)

Forklaringen på utrykket i tittelen ligger i at det ikke manglet på bokser og «duppeditter» på scenegulvet som de to holdt kontroll på under konserten, slik at det ikke bare var gitarer og stemmer som var i jobb. Kristian Olstad valgte like godt å stå på scenen i bare sokkelesten, for best mulig fotarbeid. Dette gjorde også at det til tider hørtes ut som fullt band på den lille scenen på Havblikk. I kombinasjon med veldig god lyd, ble det en riktig fornøyelig forestilling av de to.

For å bruke et gammelt Se og Hørtriks så kan vi vel nå kalle Petter for en ekte berlevågvenn, etter eks antall besøk og konserter. Faktisk var han selv usikker på både når han var her første gang og antallet besøk. For oss som har opplevd han i løpet av de årene, ser vi og ikke minst hører en artist som bare blir bedre og bedre med årene. Hvis du i tillegg, som undertegnede er veldig glad i musikken til Petter, ble det etter hvert en kjempefin opplevelse.

Det var tydelig å se at de to hadde spilt sammen noen ganger, for de snakket til hverandre som et gammelt ektepar, noe som skapte mang en god latter. Kristian Olstad fra Tromsø er ingen hvem som helst i musikkmiljøet der, med kulturskolen og Hålogaland Teater som et par stikkord. Hans tekniske gitarspill kombinert med Petters vakre stemme og gitarspill, var en veldig fin kombinasjon. 

I disse dager er Petter ute med nok en singel med navn «Contradictions» som er nok et godt eksempel på vakre toner fra den kanten. I tillegg fikk vi både «Home» og ikke minst avslutningsnummeret «You og Bird» som varte lenge etter at de to hadde forlatt scenen og mottatt velfortjent applaus fra et utsolgt Havblikk. Vi håper det ikke blir lenge til neste gang vi får høre og se Petter igjen i Berlevåg.