Perfekt Match til Berlevåg

I september blir det liv i Kvitbrakka. Da kommer to Oslo-forfattere på besøk til oss og skal spille inn podkasten Perfekt Match – vet du hvem du møter? med lokale stemmer fra Berlevåg. Kanskje du vil være med?

Det er de nå godt voksne ungdomsvenninnene Heidi Rygh og Anne Merete Moe som har gått og båret på en drøm om å skape en tv-serie. De har fått mye positiv respons på sitt manus, men de store selskapene ville ikke åpne døra for to damer som ikke hadde utgitt noe fra før. Men en gang må som kjent være den første. Etter noen år i en skuff, er manuset blitt hentet fram igjen og omskrevet for podkast. Så får vi se da – om det kanskje kan bli en tv-serie etter hvert likevel – hvis podkasten fenger.

Litt om serien:-
Handlingen foregår hovedsakelig i Oslo, men den inneholder også en tur til Berlevåg. Dette passer jo godt inn for å kunne gi en god reklame for Berlevåg og Finnmark, forteller Heidi Rygh. – Jeg har fått gleden av å kunne disponere Kvitbrakka fra 1. – 21.september, og med på oppholdet har jeg med min venninne og medforfatter til vår serie, Anne Merete Moe. Vi kunne ikke la denne sjansen gå fra oss.

Anne Merete forteller at serien handler om midtlivsgenerasjonen som har oppdaget internett som arena for å finne ny kjærlighet. – Den som trodde at puberteten og tenåringsproblematikken er den verste, får seg en overraskelse når de møter dagens nye resirkulerte ungdom, sier hun.- Datingtjenesten Perfekt Match (PM) er det heteste av det hete, når mennesker skal finne ny kjærlighet. Men mange benytter seg av dette for ene og alene å skaffe seg litt krydder i hverdagen. Det noen av disse vil oppdage, er at krydderet kan vise seg å bli for hett, sier Heidi.

En kjent reklameguru i midtlivskrise, vil ha både i pose og sekk og involverer seg igjen med sin fraseparerte kone. Dette oppdager hans nye venninne, og hevner seg i full offentlighet. Et forhold tar slutt, men et nytt og svært uventet vennskap oppstår. Fire ulike kvinneskikkelser veves sammen.

En kreativ eventarrangør, en stadig mer desillusjonert tekstforfatter, en uføretrygdet men fresk urokråke og en forsmådd, trøstespisende og litt naiv vestkantfrue finner tonen i et fengende samtidsdrama, med datingtjenesten PM som rød tråd og bakteppe.

De mannlige karakterene er også fargerike. Her møter vi bl.a. en karrieresugen reklameguru i midtlivskrise, en barnevernskonsulent som er lidenskapelig opptatt av dragrace, og en fotograf og kvinnebedårer med stor K som er en mester i å få kvinner til å betale regningen. – Det er duket for en god porsjon humor ispedd frustrasjon, intriger, vennskap, kjærlighet – og hevn. For når det viser seg at flere av damene dater samme menn, utløser dette spetakkel, men også et unikt felleskap, forteller Heidi og Anne Merete. I denne forbindelse søker de nå etter folk som kunne tenke seg å være med på å spille inn podkast i Kvitbrakka i tidsrommet 3. – 21. september. – Vi tenker at vi gjerne vil treffe de som melder seg for en liten audition 3. september på ettermiddag/kveld. Hvis noen ikke har anledning den dagen, er det også en mulighet 4. september, sier Heidi.

Anne Merete forteller at de ser for seg 6 innspillinger, en for hver episode, og vil legge en detaljert plan for når dette skal skje – hvor, hvordan og med hvem når skuespillerlisten er klar.

Heidi presiserer at dette er et frivillig oppdag uten honorar, men at de kan love dem som blir med noen hyggelige opplevelser i forbindelse med opptaket….tror nok det blir en god porsjon latter….og selvfølgelig deres navn på rollelisten for podkasten. Kaffe blir det selvsagt også!

Lokale krefter-
Det er behov for ganske mange deltakere: 7-8 damestemmer og 7-8 menn, gjerne noen som også har andre dialekter eller som mestrer andre dialekter. Vi ser etter folk som kan «spille», snakker tydelig og har evne til å gi karakterene våre liv. Vi er så heldige å ha fått til et samarbeid med Jan Einar Straumsnes som har lovet å hjelpe oss med å skaffe folk, sier Heidi.

Hvis du vil være med, så ta gjerne kontakt med han på epost: janeinars@yahoo.no eller med meg direkte – på heidi.rygh3@gmail.com

Håper på mange svar innen 24. august fra deg/dere som ønsker å komme til Kvitbrakka 3. september til en uhøytidelig audition. Vi vil komme tilbake med en nærmere plan for dette, avslutter Anne Merete.

Ev. flere spørsmål rundt pressemeldingen kan rettes til:Heidi Rygh Anne Merete K. MoeMobil 906 12 339 Mobil 901 27 572
Mail: heidi.rygh3@gmail.com Mail: annemkmoe@gmail.com