Har bygget gapahuk på Lagmannsneset

Velforeningen «Svartoksens venner» ble startet i februar 2019 for å få til mer aktivitet i området på og rundt Lagmannsneset. Først ut er en gapahuk ved bålet på «Straumsnesplassen» og de har ingen planer om å stoppe der.

Styret i Svartoksens venner var på befaring i gapahuken etter den var ferdig montert
Byggesettet ble kjøpt av Tana Arbeidsservice og montert av Kamil Ferda

Styret i «Svartoksens venner» består av Anfrid Oline Hojem, Rosana Caballero, Olga Lukjanova og leder Jan Einar Straumsnes. De søkte tidligere i år og fikk innvilget midler til prosjektet, både fra Sparebanken Nord-Norges «Samfunnsløftet» og Berlevåg kommunes kulturmidler. Gapahuken ble kjøpt som byggesett fra Tana Arbeidsservice og etter å fått godkjenning fra teknisk avdeling i Berlevåg kommune til å sette den opp, fikk lokal snekker Kamil Ferda oppdraget med monteringen, og den sto ferdig i midten av august. 

Gapahuken er satt opp for å verne for austadvinden

Offisiell innvielse søndag 13. september kl. 17.00

– Det var akkurat tidsnok til å uoffisiell innvielse i forbindelse med min feiring av rund dag, sier Jan Einar Straumsnes, som legger til at offisiell innvielse vil skje søndag 13. september kl. 17.00 og alle er hjertelig velkommen til litt grillmat og kaffe/brus. Straumsnes sier at tanken bak en gapahuk på bålplassen på Lagmannsneset, er at det skal bli lavere terskel for å bruke bålplassen selv når det blåser austavind, noe vi dessverre har en del av på sommeren i Berlevåg.  

Gapahuken ligger godt skjult fra de fleste sider, men er lett tilgjengelig

«Straumsnesplassen»

Jan Einar sier også at bålplassen i bergene på Lagmannsneset var lite tilgjengelig i en lang periode på grunn av mye fyllmasse og lignende, som kommunen fikk fjernet i fjor. Dermed var det igjen mulig å ta den i bruk og ideen om en gapahuk tok form. 

– Plassen har blitt kalt for «Straumsnesplassen» på grunn av at det var mine foreldre som tok initiativ til å lage en bålplass med benker og lignende der for mange år siden, og den har opp gjennom årene vært populær blant annet klassetreff under SiB og lignende, sier Jan Einar som legger til at han selv har feiret sin 30, 40 og nå 50-årsdag der.

Gapahuken er satt opp gjennom sponsing fra Sparebanken Nord-Norge og Berlevåg kommune

Ligger usjenert til

Gjengen i «Svartoksens venner» presiserer at dette er en bålplass for alle innbyggerne i Berlevåg og tilreisende. De håper den vil bli mye brukt i årene som kommer og at de som benytter seg av tilbudet er med på å ta vare på den, slik at vi kan ha den i mange år fremover. De vil etter hvert sette i gang et prosjekt med oppmerking, slik at det blir lett å finne frem til den, siden den er litt skjult.

Styret i Svartoksens venner består av fra v: Jan Einar Straumsnes, Rosana Caballero (med Neréa på fanget), Anfrid Oline Hojem (med Kaja på fanget) og Olga Lukjanova

– Det som er litt spesielt med denne plassen er at den er lett å komme til, samtidig som den ligger usjenert til slik at den ikke «plager» naboene, sier Jan Einar med et smil. Han avslutter med nok en gang ønske alle sammen velkommen til offisiell innvielse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.