Egen valgvake på Berlevåg skole

Tiende klasse hadde sin egen valgvake på Berlevåg skole natt til onsdag 4. november, i forbindelse med presidentvalget i USA. Selv om det ikke ble noe endelig resultat i løpet av natten, var de godt fornøyd med opplevelsen.

Tiende klasse og lærerne fulgte spent med på sendingen fra presidentvalget i USA (Tekst/foto: Jan Einar Straumsnes)

Hele klassen var møtt opp for å følge med på valgsendingen til NRK, sammen med lærerne Olav Heimark, Even Finstad Søgnen og Mona Anette Eriksen. De skulle følge sendingen til kl. 03.00 før de ga seg, for å få noen timer søvn før neste skoledag.

– Dette er et tverrfaglig prosjekt først og fremst i engelsk og i samfunnsfag, hvor de har jobbet mye med dette de siste tre ukene, sier Mona Anette Eriksen som er deres samfunnsfaglærer. Hun legger til at de blant annet har sett på velferdsstaten, sammenlignet med Norge og de har skrevet sin egen presidenttale på engelsk.

Når en litt trøtt reporter fra Berlevågnytt var innom, var det god stemning blant gjengen og det ble ivrig diskutert for og imot de to kandidatene, akkompagnert av valgpizza og brus. En veldig enkel meningsmåling fra Berlevågnytt ga et lite flertall til utfordreren, Joe Biden og Mona Anette Eriksen var imponert over innsatsen de hadde lagt i prosjektet.

– Du må bare få med at tiende klasse på Berlevåg skole er en veldig oppegående og reflektert gjeng, avsluttet hun med et stort smil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.