Arbeidet med ladestasjon i gang

De siste par dager har forarbeidet til hvor ladestasjonen skal, blitt klargjort, og tirsdag fikk de lagt ned flåten det hele skal stå på, ved samfunnshuset.

Nå ventes det bare på monteringen av selve ladeenheten blir gjort.

Ladestasjonene er et samarbeidsprosjekt mellom kraftselskaper i regionen og Ishavskraft AS, og har ifølge Varanger Kraft en totalkostnad i østfylket på vel 30 millioner kroner. Dette blir i stor grad finansiert av det statlige foretaket Enova, som eies av Olje- og energidepartementet. Etter flere runder med utredninger om hvor de ulike ladestasjonene skal stå, begynner de ulike stasjonene nå å ta form også i øst:

– Vi jobber etter en plan der de fleste stasjonene skal være klare til bruk før jul. Det er litt ulik progresjon på ferdigstillingen, men alle, unntatt den i Tanadalen, er påbegynt, sier Stein Mathisen i Varanger Kraft.

LES OGSÅ: Slik ligger utbyggingen an – to steder må vente

Han forteller at alle stasjonene får en lynlader med to uttak, en hurtiglader med tre uttak og én såkalt normal lader med to uttak. Betalingsløsningen leveres i samarbeid med Ishavskraft AS. Han legger til at stasjonene er plassert på sentrale trafikk- og knutepunkter i Øst-Finnmark: Hesseng i Sør-Varanger, Varangerbotn, Tana bru og Rovvagiedde, Vardø, Berlevåg, Båtsfjord og Ifjord, samt Kjøllefjord, Mehamn og i Vadsø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.