Berlevåg kommune informerer- skoletur


Fredag 20/11 kommer en gruppe med elever fra Alta Folkehøyskole på skoletur hit til Berlevåg. Det er snakk om 99 elever og 6 lærere. De blir værende i Berlevåg frem til søndag 22/11.

Kommunen har måttet vurdere om det er grunnlag for å nekte innreise. Besøksprogrammet har blitt gjennomgått i samarbeid med kommuneoverlegen og korreksjoner har blitt gjennomført i lys av pandemiens utvikling. Den ligger nå godt innenfor anbefalte smittevernregler og har blitt godkjent.

I praksis vil verken elevene eller lærerne ha noen nærkontakt med Berlevågs befolkning. I forkant av innreise er reisedeltakerne isolert fra Altas befolkning – skolen er lokalisert 10 km unna Alta sentrum. De reiser med egne busser, elevene overnatter i idrettshallen, lærerne på Motellet. Det er avtalt utvask av overnattingssted etter opphold. Verken elever eller lærere vil oppsøke private hjem, kiosk, dagligvarehandel eller pub. Om det skulle oppstå mistanke om smitte blant elever eller lærere vil disse bli sendt hjem for testing og karantene i Alta.

Det er forståelig at man kan reagere på at en slik tur skjer i en tid med økende smitte, både nasjonalt og i Alta, men med et program som er strengere enn anbefalte smitteverntiltak finner man ikke grunnlag for å nekte innreise.

Om situasjonen i Berlevåg eller Alta endrer på seg før ankomst, har vi fortsatt mulighet til å avlyse turen.

Ta gjerne kontakt med Berlevåg kommune eller Berlevåg Legekontor ved spørsmål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.