46 år med bemannet flytårn er over

Etter at WF974 har landet på Berlevåg lufthavn i dag, 24.nov, overføres kontrollfunksjonen over til kontrollsenteret i Bodø og tre tidligere ansatte her i Berlevåg skal fjernbetjene trafikken fremover

Helt siden 1974 har man hatt en AFIS-fullmektig (Aerodrom Flight Information Service) på alle lufthavnene som ikke har krav om flygeleder, og i dag bytter Hasvik og Berlevåg over til remote tower, samme som Vardø og Røst tidligere har gjort.

Nye tårnet, som fra kveldsflyet i dag er operativt

Vi var innom når Bård Sivertsen tok i mot og sendte avgårde siste maskinen som fikk sin nødvendige informasjon fra tårnet i Berlevåg, og for hans del er 25 år i tårnet over og han skifter arbeidssted til lufthavntjenesten.

Bård på jobb i tårnet, siste dagen. Ventende på siste flyet som kommer fra Mehamn og skal videre østover til Vadsø
Helge Karlstad i FNT (Flynavigasjonstjensten) forran skapene som tar seg av remote tower kommunikasjonen mellom Berlevåg og Bodø
Siste flyet taxier ut med Berlevåg på radioen

1 comment for “46 år med bemannet flytårn er over

  1. Takk til alle som har sittet i tårnet i Berlevåg fra 1989 og fram til 2020 og alltid har sørget for at vi fikk en trygg start på våre turer ‘hjem’ til Sveits og en sikker landing på veien hjem igjen til Berlevåg.
    Og lykke til de som fortsatt skal sørge for det samme og nå må bo i Bodø, forhåpentligvis med Glimt i øyene. 🙂
    Dieter & Daniela

Comments are closed.