Grete (74) og Einar (81) har fått sorgen mer på avstand: Fikk nytt liv da slike maskiner kom til hjembygda

Grete Arntzen (74) og Einar Straumsnes (81) har vært gjennom tunge tider med sorg og sykdom. Nå føler de at livet smiler igjen, plager til tross.

– Vi har jo fri to dager i uka pluss helgene, og vi bor hjemme i egne hus. Det er en enorm forskjell fra i fjor, sier de to pensjonistene i Berlevåg.

IKKE OM TRUMP: Einar Straumsnes og Grete Arntzen prater om løst og fast i lokalmiljøet mens de får dialyse. President Trump interesserer dem ikke. Tidvis sover Einar. Da hører Grete på radioprogrammet Jukebox. Vi gjør oppmerksom på at de har hver sin dialysemaskin. Gretes vises ikke på bildet. Foto: Alf Helge Jensen

Begge har de mistet ektemaken grunnet kreft, og begge er avhengig av dialyse tre ganger i uka. Nyresykdommen må de leve med resten av livet, men den store forskjellen er at de i et drøyt år har fått behandling på helsesenteret i hjembygda, ikke Kirkenes sykehus. Og sorgen er kommet mer på avstand.

Kilde: Berlevåg, Julestjerne | Grete (74) og Einar (81) har fått sorgen mer på avstand: Fikk nytt liv da slike maskiner kom til hjembygda