Ny Lensmannsbetjent

1. Februar fikk vi en ny fastansatt betjent ved Lensmannskontoret vårt i Berlevåg…

 

 

1. Februar fikk vi en ny fastansatt betjent ved Lensmannskontoret vårt i Berlevåg. Navnet hans er Ismail Adam Hindise og er opprinnelig fra Somalia. Han kom fra det krigsherjede Afrikanske landet som syttenåring i 1989.

Før han kom hit jobbet han seks måneder i Mehamn, så han er ikke helt fersk på Finnmarkskysten.

 

klikk for større bilde

 

Opplevd mye elendighet

Ismail fortalte at han kom til Norge i forbindelse med at han hadde familie som bodde her allerede. Den perioden han reiste var en av de verste i landets historie og det er mange forferdelige minner, den syttenårige gutten, hadde med seg i bagasjen.  Fortsatt bor moren hans hjemme i Somalia. Han forteller at det var litt rart å komme til Norge, men han har etterhvert tilpasset seg og regner nå seg selv som Oslogutt. Det var derfor litt rart å flytte nordover, i første omgang til Bodø, hvor han gikk på Politihøgskolen, og deretter videre til Mehamn og nå Berlevåg. Han ble uteksaminert i Bodø i fjor sommer.

 

Trener mye

Selv om han har vært her i snart to måneder har det ikke blitt så mye sosialt han har vært med på, men han tror det ordner seg, bare man blir kjent med folk. Han trener nesten hver dag med vekter på idrettshallen og lurer nå på å prøve litt av de andre treningstilbudene her. Han sier han har spilt en del innebandy og lignende. Han synes Berlevåg virker som en godt organisert kommune og trives faktisk bra her. Selv om han som "søring" sliter litt med mørketiden, men håper det blir bedre, nå når lyset er på vei.

Vi i Berlevaagnytt.Com ønsker Ismail velkommen og håper du vil trives!