Fantastiske Annie!

Fantastiske Annie!
(Tekst/foto: Jan Einar Straumsnes)

Det er ikke bare enkelt å skulle debutere foran et fullsatt samfunnshus, som glade amatører
og med et kjempesvært manus. Men de kan godt puste ut nå 10. klasse ved Berlevåg Skole,
det er de vel fortjent.

Man skulle ikke tro at de fleste som sto på scenen sist fredag, ikke hadde gjort dette før. Selvsagt har noen av de gått i skole hos Hilde Olsen i barneteateret. Noe de fleste vet borger for kvalitet. Likevel fikk nok de fleste av de 150 betalende hakeslepp, av det som ble prestert.

Annie gjengen

Færre sanger
Selve stykket er nok kjent for de fleste. Elleve år gamle Annie ble forlatt på trappen til barnehjemmet, som baby. Der har hun vokst opp sammen med en del andre jenter, under terrorregimet til Miss Hannigan. Den lille jenta gir aldri opp håpet om at en gang skal foreldrene komme tilbake og hente henne. Når så milliardæren Oliver Warbucks kommer inn i hennes liv, begynner snøballen å rulle for alvor. Det hele ender som alle vet godt. Selv om det til tider ser ut som, hun skal bli offer for pengegriske svindlere. En komedie med et tragisk tema. Hvor sang og musikk står i høysete. Selv om 10. klasse hadde valgt å ta bort en del av sangene, fra musikalens originalmanus.

 


klikk her
 


klikk her
 


klikk her

Det harde tredvetallet
Selve stykket tar oss tilbake til de harde tredveårene, med depresjon og overhengende krigsfare. Noe 10. klasse med enkle midler har greid på en strålende måte, med selvlagede kulisser. Men helt alene har de da ikke vært. Begge klasseforstanderne, Sylvia Radloff og Helene Haugereid, har en stor del av æren. Som rektor ved Berlevåg Skole, Ingvild Sehl sa etter forestillingen ”Det er mange som mener at det å bruke så mye tid på teater, når man burde jobbet med norsk og matte, er galt. Men jeg tror de har lært vel så mye av dette, som av matteboka”

 

 

 

USAs president
Det var mange som pekte seg ut i sine prestasjoner, både overraskende og ikke fullt så overraskende. Det blir litt feil å ta frem noen spesielt.  Men det kan jeg si til slutt. Mitt syn på USAs tidligere president Franklin D. Roosevelt, har endret seg kraftig. Tror nok også synet av små macho 10. klassegutter i skjørt og kjoler, vil bli værende på netthinnen en stund til. Alt i alt er jeg meget imponert over denne fantastiske prestasjonen.