INFO FRA KOMMUNEOVERLEGEN

I praksis anbefaler helsemyndigheten at vi overholder en slags hjemmekarantene frem til 18. januar. På tross av lavt smittetrykk i Øst-Finnmark og ingen påvist smitte i Berlevåg, ser jeg ingen grunn til å avvike stort fra anbefalingene. Med nylige julebesøk, muterte virus samt økende smittetrend i resten av landet kan vi raskt stå overfor et utbrudd i Berlevåg.

  • Legekontoret holder åpent som vanlig. Tiltak for å overholde basale smitteverntiltak skjerpes.
  • Sykehjem og alderspensjonat – vi må dessverre begrense besøkene nokså kraftig for å skjerme våre svakeste. Vi skal fortsette å tilrettelegge besøk til beboere som er i livets aller siste fase. Kontakt vakthavende sykepleier for å avtale besøk.
  • Testing
    -Vi har fortsatt lav terskel for testing – ta kontakt med legekontoret ved den minste mistanke!
    -Vi anbefaler test til alle etter reise innad i Norge, spesielt etter ankomst fra områder med høyt smittetrykk.
    -Alt av kommunalt helsepersonell skal etter reise avlegge negativ hurtigtest før oppstart i jobb. Innsendingstest tas samtidig.
  • Jeg utfordrer foreldre og andre voksne til å pønske ut alternative aktiviteter som barn og ungdom (og voksne) kan bruke fritiden til!

For alle forespørsler vedrørende smittevern kan dere fortsatt kontakte vår eminente helsesekretær Kine ved legekontoret på tlf 78 78 21 00 som eventuelt videreformidler problemstillinger til meg.

Dråpefri hilsen,

Kommuneoverlege Jakob

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.