Justering av smitteverntiltak for barn og unge

Epidemien er nå inne i sin 10 måned, og vi tror dessverre at de nasjonale tiltakene og anbefalingene som ble annonsert sist søndag vil kunne bli videreført også etter den 18. januar da smittetallene nasjonalt for tiden er høyere enn noensinne. Smitteutviklingen er imidlertid langt mindre dramatisk i vår del av landet, og regjeringen åpner for lokalt bruk av skjønn ved innføring av tiltak.

Kommunen er bekymret for barn og unges psykiske helse og psykososiale miljø og beredskapsgruppen har nå vurdert dette opp mot gjeldende smitteverntiltak. I dialog med kommuneoverlegen har beredskapsgruppen kommet frem til at det er rom for følgende tilpasninger for barn og ungdom til og med 10. klasse:
• Idrettshallen åpnes for treninger for barn i nevnte aldersgruppe.
• Ungdomsklubben holdes åpent som før

Et viktig grunnlag for denne endringen er at det finnes lite smitte mellom barn og unge i disse aldersgruppene. Det stilles samtidig skjerpende krav til ledere, trenere og foresatte som skal påse at smittevernreglene blir fulgt. De som organiserer aktiviteter i idrettshall og ungdomsklubb skal føre lister over deltakere med navn og mobilnummer (foresatte).

Vi minner om at de enkelte nasjonale idrettsforbundene kan vurdere ytterligere tiltak som kan ha betydning også for oss i Berlevåg.

Ta gjerne kontakt med servicekontoret ved spørsmål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.