Asfaltering av rv890

Statens Vegvesen møtte Berlevåg kommune
(klippet fra www.berlevag.kommune.no)

Distriktssjef Per Ivar Harila, som snart går midlertidig over i en ny funksjon i etaten, hadde en god og en dårlig nyhet da han og Bjørg Anita Joki møtte politisk og administrativ ledelse i kommunen mandag kveld.


"Det blir reasfaltering av fylkesvegen til Berlevåg lufthavn i år" kunne Harila bekrefte. Dette vedtok fylkeskommunen i desember i fjor, etter mye påtrykk fra næringsliv og kommune. Derimot må vi fremdeles vente på opprustingen av RV 890 fra Gednje til Berlevåg. "Vi hadde lagt inn strekningen i vårt budsjettforslag, men statsbudsjettet ga oss mindre rammer enn vi hadde regnet med" fortsetter Harila. For 2006 får de bare råd til å gjøre ferdig Luftjok – Austertana samt forhåpentligvis Børselv – Lakselv. "Men Gednje – Berlevåg står først på lista over tiltak som deretter skal startes opp" avslutter han. De politiske signalene så langt tyder på at rammene for 2007 vil økes i forhold til i år. Dermed burde det være håp for at man i alle fall starter opp arbeidene på RV890 i 2007.

Bjørg Anita Joki overtar etter Harila som distriktssjef i det året han skal være borte.