Ny brannbil til Berlevåg

kanondemo

Berlevåg lufthavn fikk denne uken sin nyervervelse, en splitter ny Scania bil med betegnelsen P470CB4x4, som skal fortelle at den har 470 hk og er 4×4 drift.

Den gamle skal nå pensjoneres Smile

 

 

 

 

Lufthavnbetjentene
Fra venstre: Arnt Bakke, Ole Sigmund Johansen og Aksel Thanke

Som fortalte Berlevaagnytt.Com om bilen som har en kapasitet på 6000l. vann, 400l. skum og 250kg pulver, og alt kan distribueres gjennom kanonen på taket som har en kastelengde på 60 meter. Sammenlignet med den gamle bilen er denne er drøm å kjøre fortalte Arnt Bakke når vi var med på første kjøreturen, og forklarte om all automatikken som er i denne nye bilen de hadde fått.

Inni
På kjøretur med Aksel bak rattet og Arnt i co-pilotsetet.

Nybilen til 3 mill. er bygg# 1299 fra EGENES Brannteknikk og har utstyr fra Rosenbauer . Betegnelsen er FLF6000/400 som sier at det en "flyplassbrannbil 6000l.vann/400l. skum". I crew-cab’n bak er det stativ for klargjort røykdykkerutstyr som skal sitte der. Håndtaket til høyre for Aksel i taket er styringen til vannkanonen og denne er luftassistert så du trenger ikke bruke mere enn en finger på den for å styre kanonen. I taket var det også målere som viste antall liter vann som kanonen var innstillt til å bruke og retningsanvisning for kanonen.

Slukking
Berlevaagnytt.Com fikk være med på en prøvetur med nyervervelsen og demonstrert vannkanonen og kjøreegenskapene til bilen rundt flyplassen. Mannskapet på flyplassen har virkelig nå fått ett godt verktøy til jobben og smilet satt løst når vi var der ute å tittet på doningen.

Glemte jeg å skrive at den nye er GUL…?