Smilet blir stadig bredere, men det er en mørk sky: – Alt kan falle i grus

I Berlevåg er optimismen med tanke på stort industrieventyr, så stor at de ventelig starter et eget selskap som skal legge til rette for aktørene.

– Tanken er et aksjeselskap, Berlevåg Industripark (BIP), med eller uten kommunen på eiersiden, som skal sørge for nødvendig infrastruktur og tilby fellestjenester til industriaktørene, sier ordfører Rolf Laupstad (Ap).

OPTIMISTER: De brede smilene levner ingen tvil om at ordfører Rolf Laupstad og industriutvikler Kjell Richardsen i Berlevåg kommune har tro på planene om storstilt produksjon av hydrogen og grønn ammoniakk. Her ved siden av en tank som hører til den lille hydrogenfabrikken som åpner når koronaen slipper. Denne er imdilertid kun en EU-støttet prøveproduksjon, og hører ikke til den store satsingen. Foto: Alf Helge Jensen

Både han og næringsutvikler Kjell Richardsen har stor tro på at Berlevåg får oppleve et stort industrieventyr, men det er en viktig forutsetning, nemlig at Varanger Kraft får beholde hele konsesjonen for vindkraft på Raggovidda.

Kilde: iFinnmark – Smilet blir stadig bredere, men det er en mørk sky: – Alt kan falle i grus

1 comment for “Smilet blir stadig bredere, men det er en mørk sky: – Alt kan falle i grus

  1. Herlighet!
    Dokker som har jobbet frem dette fantastiske prosjekt og Berlevåg med sin optimisme hadde hadde fortjent at prosjektet går over til en industriell satsing! Jeg heier på dokker!

Comments are closed.