Nye presteboligen

Berlevaagnytt.Com var innom en tur å tok en prat med gutta på jobb i den nye presteboligen i Granbakken 2. Det er ByggTorget (tidligere Berlevåg Bygg) som har fått oppgaven med å sette opp boligen som nå også blir litt større enn den gamle.

Gamle presteboligen skulle i utgangspunktet renoveres da den ikke var i tilfredstillende stand etter dagens målestokk. Da det ble påbegynt arbeidet på Granbakken, ble det oppdaget at tilstanden på huset var mye dårligere enn først antatt. Budsjettet for å renovere bygget var i utgangspunktet ca. 2 millioner, og det at nye faktorer sa at riving og nytt bygg skulle gjøres, fikk ikke konsekvenser for totalsummen, da ByggTorget skulle sette opp et nybygg også til 2 mill.

stueDa vi var her oppe første gang for å ta en prat møtte vi på Harry Thanke og Gustav Thanke som var i full gang med utvendig platting og forberedende arbeid i våtrom/badet i boligen. De kunne da fortelle at den nye presteboligen etter planen skal stå ferdig i månedskifte april/mai. Den opprinnelige fristen for ferdigstilling av presteboligen var 20. april, men at denne var utsatt 14 dager pga. en forsinket levering av gulvbjelkene til presteboligen.

soveromVi var å tok en titt rundt om i huset som nå får 3 soverom, kontor(?), stort bad/vaskerom og en stor stue og kjøkken. Kjellern vet vi ikke helt hva planene er, eller hvordan de var i den gamle presteboligen, men det er benyttet hele den gamle grunnmuren + er det bygget ut med noen kvadratmeter.

badLyst og trivelig blir det med en off-white farge eller noe på vegger og stort vindu i stue som slipper inn mye lys. Parkett vil det bli i stue og kjøkken og i resterende rom vil det bli en rimeligere variant i samme stil. Gulvvarmen er også sikret på badet med varmekabler i gulvet.

GustavDa vi var oppe andre gangen for å ta noen bilder var Aksel "Doa" Olsen og Harry Thanke i full gang med å mure opp pipen med teglstein før pipehatten skulle på plass, og Gustav Thanke organiserte stilaser utvendig for siste finpuss på presteboligen utvendig.

PipemuringFotografen fikk med seg på nært hold hvordan en pipe skal mures opp, og i fint vårvær så gjør det absolutt ingenting å stå på ett tak med god utsikt å slå av en prat med gjengen fra ByggTorget.

Alle foto i dag © Arnt Eirik Hansen