Strammer inn skiltreglene

Strammer inn skiltreglene
 
Fra nå av vil det bli kostbart å plassere snøscooterskiltet på skvettlappen bak. Politiet bøtelegger fra nå av slike forseelser med 1.500 kroner.

Innstramming av skiltplassering1. august 1985 kom kjøretøyforskriftens § 39-2. Den sier at kjennemerkene på snøscooteren skal plasseres foran på kjøretøyet. Rett før påske varsler politiet en tøffere praksis for å håndheve bestemmelsene.

– Politiet har i flere år nøyd seg med muntlige advarsler for feilmonterte registreringsskilt, hvor vi har fulgt opp med muntlige pålegg om riktig montering. Vår erfaring er at dette ikke etterkommes, sier politiinspektør Morten Daae ved Vestfinnmark politidistrikt.

1.500 kroner

Fra nå av vil slike overtredelser medføre en bot på 1.500 kroner. Lørdag ble en snøscooterfører ilagt et slikt forelegg på Sarves utenfor Alta.

Les hele saken hos Finnmarkdagblad.no 

 

Se reaksjoner på denne loven som nå følges opp.
http://www.aksjonscooterskilt.com/