Kongens Garde besøker Berlevåg

Tirsdag 27. juni kommer Hans Majestet Konges Garde til Berlevåg. Her skal de dagen etter ha både oppvisninger og konserter. Alt i forbindelse med at de i år har 150 års jubileum.

 

Det er Gardens 3. kompani som kommer og troppen består av til sammen 134 mann. De ankommer Berlevåg den 27. juni med hurtigruta og blir da innlosjert på skolen. 3. kompani består av drilltropp, signaltropp og musikktropp. I tillegg til en liten kompanistab. Programmet deres i Berlevåg onsdag 28. juni, er meget omfattende. Det starter med drilloppvisning på torget kl. 1100. Deretter er det ”barnas show” på samme sted kl. 1400, som avsluttes med marsjering til helsesenteret. Senere (rundt kl. 1600) er det kransnedlegging ved Partisanbautaen i parken.

 

Garden har vært verden rundt. Her i Australia 

 

Etter at troppen har spist middag og noen forberedelser, skal det være konsert på Ishavshallen. Den starter kl. 1900 og der får vi oppleve forbrødringen mellom HMS Kongens Garde og Berlevåg Mannsangforening. Som skal være hovedgrunnen til at stedet blir en av de få i Finnmark, som har æren av å få besøk av den verdenskjente troppen. Garden ble stiftet 1. november 1856 og har altså 150 års jubileum i år. Mange har sett disse opptre på tattoo både i Oslo og ikke minst i Edinburgh. Og disse gutta får vanligvis den største jubelen i disse showene. Vi vil komme tilbake med mer om besøket, når datoen nærmer seg.

 

Drilltroppen 

 

Signaltroppen 

 

Musikktroppen (alle foto fra Gardens nettside) 

Hvis du ønsker å vite mer kan du sjekke Gardens hjemmeside