UKE 9: Koronavaksinering oppdatert informasjon – Berlevåg kommune

Alle over 65 år: Du trenger ikke å melde deg, da vi har liste over alle med folkeregistret adresse i Berlevåg over 65 år. Er du ikke folkeregistret her, og ønsker vaksine: kan du sende melding/e-post slik som de i aldersgruppen 18-64 år. Du får foreløpig tilbud om Comirnaty fra Pfizer/BioNTech. Du blir oppringt av legekontoret et par dager i forveien av vaksineringen. Det er snakk om at AstraZeneca muligens blir godkjent for de over 65 år, om dette skjer får du tilbud om den typen vaksine vi har tilgjengelig.

18-64 år: Du må sende oss melding/e-post på: vaksineberlevag@gmail.com eller SMS til 922 06 738. Ha med: navn, fødselsdato og eventuelt hvilken risikogruppe du er i. Du trenger ikke å være i en risikogruppe for å få vaksinen, alle skal få tilbud, men de i risikogrupper med høyest alder prioriteres først. Vi lager lister med de som melder seg opp i denne aldersgruppen, og du trenger ikke gi oss ny beskjed om du har meldt deg allerede. Foreløpig blir det tilbudt AstraZeneca vaksine til de i denne aldersgruppen. Du blir innkalt til time et par dager i forveien via melding eller e-post.

Foreløpig har Berlevåg kun fått tilsendt små mengder av Comirnaty hver uke. Vi er for øyeblikket helt ferdig med å vaksinere alle beboere på helsesenteret, som har takket ja til vaksinen. Vi er begynt å vaksinere befolkningen og er kommet ned til cirka 80 års alderen på listen. Vi følger alder på vaksinering hvor de eldste får først. Hvor lang tid det tar for alle å få tilbud er usikkert da vi ikke vet lengre enn et par uker i forveien hva vi får av doser til kommunen. AstraZeneca sendes ut i 100 doser, og forhåpentligvis får vi en slik forsendelse om et par uker. Slik at vi muligens kan begynne å vaksinere de under 64 år i risikogruppen. Men blir AstraZeneca godkjent for eldre enn 65 år så vil de få tilbudet først. 

Vaksinen er frivillig og gratis, du velger selv om du ønsker den eller ikke. Når det kommer til å velge selv hvilken type vaksine man ønsker så er dette dessverre ikke mulig ennå. Vi blir å tilby deg den typen vaksine vi har tilgjengelig for den aldersgruppen. Takker du nei og ønsker en annen type så blir du satt nederst på listen over den andre typen. 

Foreløpig når vi får små mengder vaksine så blir de satt på helsesenteret fast på torsdager, men med en gang vi får en ganske stor forsendelse så blir det massevaksinering på samfunnshuset. Du får beskjed om du skal møte på helsesenteret eller samfunnshuset for vaksinering. OBS: Man skal ikke møte til vaksinering om man er i karantene/isolasjon eller har luftveissymptomer, da må det utsettes litt.

Berlevåg legekontor

2 comments for “UKE 9: Koronavaksinering oppdatert informasjon – Berlevåg kommune

  1. Ja, veldig bra å få informasjon.
    Men var det virkelig riktig formulert? ‘Takker du nei og ønsker en annen type så blir du satt NEDERST på lista over den andre typen. (min utheving)
    Det hørtes jo for meg ut som en ‘Tilbake til start’-straff i monopol. Du kan velge selv … men hvis du ikke vil som vi vil, da kan du bare ha det så godt!
    Eller har jeg helt misforstått?

  2. Slik jeg forsto det kan du ikke velge hvilken vaksine du får.. Skjønner det slik at om jeg takker nei når min tur kommer, fordi jeg ikke liker den typen som tilbys da, havner jeg naturlig nok lengst ned (nytegning) på ny liste for å satse på en annen vaksine.

Comments are closed.