Koronapandemien: vis varsomhet!

Smittetallene i Norge har den siste uka gått opp, og helsedirektøren uttalte i dag morges at vi kan stå overfor en tredje smittebølge. Måsøy kommune har nå fått hele 11 smittede i løpet av få dager. Det er altså ingen grunn til å senke skuldrene, men kommunen har god beredskap om smitten skulle komme til oss. Vårt smittesporingsteam står parat til aksjon på kort varsel, testkapasiteten er god, og vaksinering gjøres fortløpende i den grad vi får vaksiner tildelt fra nasjonale myndigheter.

Kommunen oppfordrer alle innbyggere til å følge Folkehelseinstituttets anbefalinger hva gjelder sosial kontakt, avstand, hygiene og ikke minst reiseråd: Unødige reiser frarådes.

De som kommer fra steder med høyt smittetrykk bør teste seg og avstå fra sosial kontakt innen svaret foreligger. Redusert sosial kontakt de første ti dager etter ankomst er anbefalt uansett testresultat. Testing er gratis og utføres alle hverdager.

Er du i tvil om hva du bør gjøre? Ring legekontoret 78 78 21 00. Telefonen betjenes hverdager kl. 8:00-12:00 og 13:00-15:00.

Vi oppfordrer samtidig alle til å ta koronavaksine. Påmelding skjer pr. e-post til vaksineberlevag@gmail.com eller SMS til 922 06 738.