E-sport i Berlevåg

Berlewood esports er en gruppe unge Berlevåginger som i en stund har drevet med det som kalles e-sport, og for de som ikke vet hva dette er så er dette rett og slett elektronisk konkurransespilling som kan være forskjellige typer spill.

(tekst: Trond Efraimsen)

I land som Sør-Korea er e-sport veldig stort og med høye premier, og det har vært i Norge også i en periode men er ennå rimelig i sin spede begynnelse. Berlewood esport har holdt på i 2-3 år nå med ukentlige kamper i spillet Player Unknown Battleground som er et skytespill hvor 100 spillere hopper ut over et av 4 kart og målet er å slå ut de andre lagene. Mange kjenner kanskje spill som Fortnite og det er i bunn og grunn samme type spill… men med bedre grafikk.

Telia har laget og driver en e-sportliga med dette spillet, her kjemper mange lag over hele landet i forskjellige divisjoner og nivået er skyhøyt, i denne ligaen er det altså 4000 spillere som igjennom året spiller 10 000 kamper og går over 2 sesonger iløpet av året, våren og høsten.

For Berlevåg så har vi et lag i første divisjon som heter Awob abob bob esport (forkortet til AWOB) og i tredje divisjon ligger det andre Berlevåglaget Berlewood esport som foreløpig ligger på 4 plass der.

De spiller hver mandag kl. 19.09 og en på strømmemediet Twitch sender kampene hvor Berlevåg deltar på.

Så i kveld kl. 19.09 starter de (de har 8 minutters delay på sendingen) og den kan følges med på ved å klikke inn på denne lenken:

* se kampen her  

Det er altså Berlewood esport i tredje divisjon gruppe D som spiller mandager kl. 19.09.