En ”himmelsk” opplevelse

Sist søndag 18. juni var det duket for nok en fantastisk musikalsk opplevelse i Berlevåg Kirke. Når man for andre gang samlet to kor fra Nordkyn og et fra Berlevåg til konsert. Det er fristende å bruke den gamle klisjeen ”sammen er de dynamitt”

 Første gang dette prosjektet ble gjennomført var i desember, hvor man da også startet den lille turneen i Mehamn og Kjøllefjord, for så å avslutte i Berlevåg. De tre korene som deltok var Mehamn Blandakor, Kjøllefjord kammerkor og Berlevåg Blandakor. De åpnet og avsluttet konserten med et felleskor på rundt seksti stykker, dirigert av Nina Sandtrøen.

Til sammen sang felleskoret elleve nummer, med blant annet solistene Thomas Blickfeldt, Ann Liss Hauge og Birgit Nygård. Deretter kom de tre korene hver for seg, med to nummer hver.  Repertoaret denne ettermiddagen var gospelmusikk med engelske tekster. Og musikken ble tatt meget godt vare på av Musikk i Finnmark, ved Andreas Fliflet på bass, Tor Egil Braseth på tangenter og Mika Martinussen på perkusjon.

Som konferansier hadde de hentet inn vår alles kjære Grete Mortensen. Som man godt kan si har både en fot og hjertet, på begge stedene.

Mehamn Blandakor dirigert av Nina Sandtrøen 


Barna til mannskoret 

Samlet ble det en fantastisk ramme over det hele. Det virket da også som om både deltagerne selv og publikum storkoste seg. Noe også ordfører Erik Brøske nevnte, når han overrekte lederne for de tre korene, en liten hilsen fra Berlevåg, som takk for opplevelsen. Leder for Berlevågkoret, Eirik Nilsen. Kunne fortelle publikum at de på hurtigruta over til Mehamn, etter å ha sunget litt, ble spurt om de var barna til mannskoret.

Men man bør vel si at denne konserten viste at disse tre, ikke ligger noe tilbake for de mer berømte mannskorsangerne. Det er ikke lett å trekke frem noe spesielt nummer fra konserten, men jeg vil tro at det var få av de nesten hundre fremmøtte som ikke fikk en klump i halsen, når felleskoret avsluttet med gospelkoret ”Reflex” ”Shine your light” Med fantastiske Nina Sandtrøen som solist.

 

Kjøllejord Kammerkor dirigert av Jan Petter Larsen 

   {mgmediabot}images/stories/video/korhelg.wmv|true(Video fra Kirka)|450|450{/mgmediabot}

 

Berlevåg Blandakor dirigert av Ann "Lille" Søreng 

 

Konferansier Grete Mortensen 

 

Musikerne fra "Musikk i Finnmark" Fra venstre: Andreas Fliflet (bass), Tor Egil Braseth (tangenter) og Mika Martinussen (perkusjon) 

 

Felleskoret dirigert av Nina Sandtrøen