Nye nasjonale koronatiltak – konsekvenser for innbyggere og gjester i Berlevåg

Regjeringen varslet i går om nye innstrammende tiltak for å slå ned smittespredningen vi har hatt i Norge den siste tiden. Tiltakene gjelder i hele landet, også i kommuner med lave eller ikke-eksisterende smittetall. De nye tiltakene gjelder fra og med torsdag 25. mars. For vår del betyr dette blant annet:

All innendørs organisert trening for voksne opphører

Forbud mot skjenking av alkohol

Videre gjelder følgende anbefalinger:

En-metersregelen for sosial distanse øker til to meter (bortsett fra personer i egen husstand)Bruk munnbind der det ikke er mulig å holde avstand

Det anbefales maks to gjester på besøk

Unødvendige reiser bør unngås

Arbeidsgiver legger til rette for hjemmekontor der dette er praktisk mulig

Vi har til nå ikke hatt noen smitte i Berlevåg. Risikoen for smitte i vår kommune kommer derfor med innreisende personer. Vi oppfordrer innstendig alle innreisende, hjemvendte berlevåginger så vel som besøkende gjester, om å teste seg for korona straks etter ankomst.

Koronatesten bestilles på legekontorets telefon 78 78 21 00. Telefontid er mellom 8-12 og 13-15. I påskeuka er legekontoret åpen for testing mandag 29. og tirsdag 30. mars.

Vi viser for øvrig til regjeringens hjemmeside for fyldigere beskrivelse av de nye tiltakene: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/regjeringen-innforer-strengere-nasjonale-tiltak/id2841039/

Kilde: Berlevåg kommune

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.