Tilbake etter tolv år

For tolv år siden flyttet Ivar og Elisabeth Kirkhus tilbake til Kristiansand, etter noen år som lærer i Berlevåg. I sommer var de for første gang tilbake.

Når de kom tilbake sørover etter sin lille feire nordpå, sendte de noen ord og bilder til Berlevågnytt, om sin opplevelse tilbake på gamle tomter. Under kan dere lese og se hva de opplevde…

 

Hei alle sammen! 

Etter 12 år var det på tide å komme hjem igjen. Siden sommeren ’94 har Berlevåg for oss vært stedet vi har en del av sjela fra. Barna våre kom som perler på en snor etter at vi flyttet til Kristiansand. Helle og Maren i ’95 og Jesper (oppkalt etter Berlevågs store svenske!!) i ’97. De har i det uendelige hørt om hvor de "nesten" kommer fra, og har ønsket utrolig sterkt å komme til Berlevåg. For som Jesper har forklart på skolen, er nemlig Mamma og Pappa Berlevåginger!!

 

Mor og barn koser seg stor over gjensynet med Berlevåg (elisabeth – Jesper-Maren-Helle) 

I sommer lot det seg altså gjøre å fly opp med hele gjengen. Vi var litt spent på om minnene hadde løpt på seg og at det ikke ville bli noe spesielt for oss og barna – MEN! Gjensynet med Berlevåg ble sterkere enn vi kunne trodd på forhånd. Med tårer i øynene kjørte vi over Kongsfjordfjellet og i lettende solskinn ble naturen vakrere enn noen gang. Fjellet, havet, formasjonene, synet av "værr’et"…

 

Tanahorn i skrekkblandet fryd. (elisabeth-maren-jesper-helle) 

Da vi i tillegg var så heldige at det var SiB, var turen kronet med en sinnsyk gjenforeningslykke! Utrolig gøy å få med seg et par kvelder på Hotellet og dermed treffe igjen gamle kjente, også dem vi var lærere for i "gamle dager". I solskinn fikk vi også med oss Molvik, Tanahorn, Veines og Sandfjorden. Vi kommer nok engang  "hjem" igjen!!

Hilsen Ivar, Elisabeth, Helle, Maren og Jesper Kirkhus.

 

Molvik-idyll (ivar-helle-jesper-maren) 

 

Familien samlet, dog ikke i Berlevåg, men på Jomfruland i sommer (ivar-helle-maren-jesper-elisabeth og JACK) 

 

Moloen, selvsagt veldig impnerende! (maren-jesper-helle) 

 

 

Sandfjorden i lite flatterende lys.. legg merke til klubb-treningsene: Torridal Kristiansand, hvor steve olsen, tidligere elev har spilt mens han har bodd i kristiansand (ivar-elisabeth-jesper-helle) 

 

Så glad var maren for å komme til Sandfjorden som hun har hørt så mye om….